ГоловнаЕкономікаБізнес

Яценюк зажадав від МВС зайнятися скандальним тендером Мінекології

Відомче підприємство збирається віддати майже півмільярда фірмі-прокладці

Яценюк зажадав від МВС зайнятися скандальним тендером Мінекології
Фото: Сергей Нужненко

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив МВФ, Фіскальній службі, Антимонопольному комітету і Нацагентству держслужби провести службове розслідування скандальних конкурсних торгів Мінекології на реконструкцію мереж освітлення.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів.

"З метою недопущення завдання збитків економічним інтересам держави прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення провести службове розслідування щодо можливого неналежного виконання службових обов'язків посадовими особами Міністерства екології та природних ресурсів під час організації та проведення конкурсних торгів із закупівлі робіт з капітального ремонту та реконструкції систем освітлення", - сказано в повідомленні.

У ньому наголошується, що мова йде про ремонт, який проводиться в рамках проектів цільових екологічних інвестицій, а саме - заміну освітлювальних приладів на світлодіодні, а також реконструкцію мереж зовнішнього та вуличного освітлення з заміною наявних світильників на прилади на основі LED-технологій. Яценюк доручив до 25 січня подати висновки і пропозиції за результатами перевірки.

Розкриття пропозицій учасників конкурсних торгів відбулися 19 грудня 2015 року. За даними видання "Наші гроші", держпідприємство "Українські екологічні інвестиції" (входить до сфери управління Мінекології) збирається витратити майже мільярд гривень на заміну ламп в мережах вуличного освітлення та школах на енергозберігальні. Фінансування проекту здійснюється за рахунок коштів, наданих Японією за Кіотським протоколом.

При цьому акцепти на 480 млн гривень отримало фірма-прокладка ТОВ "Агротехбуд", заради якої з усіх тендерів зняли дешевші пропозиції від інших компаній. При цьому уряд України, за неофіційними даними, напередодні торгів дозволив здійснювати 70%-ву передоплату за цими тендерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram