ГоловнаЕкономікаБізнес

На нафту у Північній Дакоті стали давати негативну ціну

Покупець зажадав 50 центів за барель

На нафту у Північній Дакоті стали давати негативну ціну
Фото: govorimpro.us

Компанія Flint Hills Resources, яка входить до бізнес-імперії братів Кох, запропонувала купити нафту низькопробного сорту North Dakota Sour, якщо їй доплатять 50 центів за барель. Про це повідомив у понеділок Bloomberg.

Рік тому ця марка коштувала 13,50 долара за барель, два роки тому - 47,60 долара.

Настільки низька ціна пов'язана з високим вмістом сірки в сорті North Dakota Sour, а також зі складністю її транспортування. У 2011 році власник місцевого нафтопроводу заборонив використовувати свої труби для прокачування високосірчистої нафти, тому North Dakota Sour постачається тільки у цистернах в автотранспорті або залізницею.

У Північній Дакоті щодня видобувають близько 15 тисяч барелів на добу. Це дуже незначний відсоток загального видобутку в регіоні. Наприклад, на заході штату добувають 1,1 млн барелів низькосернистої нафти на добу.

Негативні ціни на енергоносії траплялися і раніше, хоча відбувається таке рідко. Наприклад, минулого року протягом трьох місяців покупці вимагали доплатити за пропан у канадському Едмонтоні. Нафтопереробні заводи також іноді доплачують за те, щоб позбутися непопулярного товару, такого як сірка або нафтовий кокс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram