ГоловнаЕкономікаБізнес

Депутати зібралися запровадити санкції проти "Роснефти"

20 парламентаріїв хочуть вигнати росіян з України.

Депутати зібралися запровадити санкції проти "Роснефти"
Фото: www.gazeta.ru

20 народних депутатів пропонують Верховній Раді ввести санкції проти ВАТ "НК" Роснефть "і її дочірніх компаній в Україні.

Про це йдеться в проекті постанови №3779, зареєстрованої 18 січня. Більшість авторів документу - члени фракції "Народний фронт". У списку авторів є також представники "Батьківщини" та БПП.

Документом пропонується зобов'язати уряд домогтися припинення будь-яких господарських відносин державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких є частка держави, з ВАТ «НК «Роснефть» і пов'язаним з нею компаніями.

Також у разі прийняття документу Кабмін повинен буде заблокувати активи ВАТ «НК «Роснефть» і споріднених їй компаній в Україні.

Нагадаємо, "Роснефть" в Україні володіє мережею АЗС з 141 заправкою в 12 областях України, що працюють під торговими марками Formula, ТНК, "Золотий Гепард", "Смайл".

На початку січня з'явилася інформація, що "Роснефть" вирішила продати цю мережу АЗС швейцарській Glusco Energy S.A. Пізніше Антимонопольний комітет України повідомив, що залишив без розгляду заявку Glusco Energy на покупку мережі АЗС "Роснефти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram