ГоловнаЕкономікаБізнес

Ціна на нафту впала нижче за 28 доларів

Курс рубля оновив антирекорд.

Ціни на нафту в четвер продовжили повільно знижуватися після падіння до мінімумів із 2003 року в середу, і аналітики не очкують підйому, враховуючи надлишок нафти на ринку.

Ф'ючерси на Brent подешевшали до $27,6 за барель, свідчать дані торгів лондонської електронної біржі ICE.

Тим часом курс долара на Московській біржі вранці в четвер уперше з часів деномінації 1998 року перевалив за 84 руб., піднявшись на максимумі до 84,81 руб - на 2 рублі більше, ніж на момент закриття торгів у середу. Курс євро також виріс більш ніж на 2 рублі. Курс євро за перші півгодини торгів також виріс більш ніж на 3 руб. На максимумі вартість єдиної європейської валюти піднялася до 92,555 руб. Втім, до історичного максимуму курс євро поки що не дістався - 16 грудня 2014 року вартість єдиної європейської валюти піднімалася до 100,74 руб.

Аналітики зазначають, що надлишкова пропозиція нафти на світовому ринку збігається з уповільненням економічного зростання, особливо в Китаї, в одному з найбільших споживачів палива, повідомляє "Рейтер".

"Зниження цін на нафту й інші види сировини відображає ослаблення попиту", - йдеться у звіті банку HSBC.

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 4,6 мільйона барелів, повідомив Американський інститут нафти (API), при прогнозі підвищення на 3 млн барелів. Управління енергетичної інформації опублікує офіційні дані про запаси в четвер. На думку банку ANZ, тиск на ринок після виходу цього звіту подужчає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram