ГоловнаЕкономікаБізнес

Google заплатила Apple $1 млрд за пошук за замовчуванням у iPhone

Google переказував Apple відсоток від прибутку, отриманого від пристроїв на системі iOS

Google заплатила Apple $1 млрд за пошук за замовчуванням у iPhone
Фото: EPA/UPG

Компанія Google заплатила Apple 1 млрд доларів у 2014 році за те, щоб пошук Google використовувався за замовчуванням у iOS.

Про це стало відомо зі стенограми судового розгляду про захист авторських прав за позовом Oracle Corp. проти Google, пише Bloomberg.

Також Google переказувала Apple значний відсоток прибутку, який компанія отримувала від пристроїв на iOS. Який саме відсоток платила компанія, не відомо. Під час суду згадувалися 34%, проте ця інформація офіційно не підтверджена.

І Google, і Apple заперечували проти публікації відомостей про таку угоду, але суддя відмовив у цій вимозі.

Чутки про те, що між корпораціями є певні фінансові угоди, ходять вже протягом багатьох років, але вони ніколи їх не підтверджували. Прес-секретарі компаній відмовилися коментувати розкриту в судовому розгляді інформацію.

"Фінансові угоди між компаніями Google і Apple дуже важливі для обох, і тому ми не розголошуємо подробиці наших угод", - заявив представник Google.

Суд між Oracle і Google триває з 2010 року, він стосується звинувачень Oracle у тому, що Google не платила за використання Java в Android.

Нагадаємо, у 2015 році вартість бренду Apple оцінили у 170 млрд доларів, що на 43% більше, ніж у 2014-му. Друге місце посів бренд Google - 120,3 мільярда доларів (він подорожчав на 12%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram