ГоловнаЕкономікаБізнес

МінАПК успішно реалізує реформи і створює привабливий бізнес-клімат, - АТП

Бізнес-організація відзначила рекордна сальдо торгівлі у сільському господарстві

МінАПК успішно реалізує реформи і створює привабливий бізнес-клімат, - АТП
Фото: Макс Требухов

Рада директорів Американської торгової палати в Україні висловлює подяку Мінагрополітики за конструктивний діалог з бізнес-спільнотою. Професіоналізм команди, сформованої в міністерстві, успішно реалізує реформи і створює привабливий бізнес-клімат в Україні. Таку подяку висловив міністру Олексію Павленку президент АТП Андрій Гундер.

Зокрема, Американська торгіва палата в Україні відзначила значний прогрес, досягнутий міністерством у розробці Комплексної стратегії розвитку сільського господарства на 2015-2020 роки, яка зараз перебуває на стадії імплементації. "Розпочато проект "Аграрні розписки". Незважаючи на несприятливу цінову кон'юнктуру на світових ринках, у 2015 році було отримано позитивне сальдо зовнішньої торгівлі в АПК - 11,1 млрд дол. США. Це є рекордним показником за всю історію незалежності України", - підкреслив президент АТП.

Також він зазначив, що в Мінагрополітики було вжито комплекс заходів у напрямку дерегуляції. "Міністерство розробило проект закону про дерегуляцію в агропромисловому комплексі, який після набрання чинності скасовує понад 20 дозвільних документів, ветеринарних свідоцтв та сертифікатів якості. В цілому у 2015 році було спрощено більш як 50% регулятивних процедур у галузі, що відчутно поліпшило умови ведення бізнесу. Разом з тим розпочато масштабне роздержавлення підприємств агропромислової галузі та розробку ефективних методів управління", - повідомив Андрій Гундер.

Крім того, менеджер з питань стратегічного розвитку АТП Ярослав Андрєєв зазначив, що міністр і підпорядковане йому відомство є одним із лідерів зі впровадження нових ініціатив. "Міністерство завжди було відкритим для діалогу з бізнесом. Стало простіше працювати, було знято багато непотрібних регуляторних обмежень. У відомстві почали прислухатися до думки бізнесу, реагувати на зміни, в тому числі законодавчі з регулювання ринку насіння та охорони прав на сорти рослин. Тому Американська торгова палата повністю відчуває підтримку міністерства з нагальних питань", - зазначив Ярослав Андрєєв.

Нагадаємо, що над Павленком нависла загроза відставки через позицію партії "Самопоміч", яка запропонувала його кандидатуру в уряд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram