ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова "Укргазвидобування" чекає на нафту по 20 доларів

"Вважаю, що ціна буде ближчою до 20 доларів і це вже всі розуміють"

Голова "Укргазвидобування" чекає на нафту по 20 доларів
Фото: conocophillips.com

Голова правління "Укргазвидобування" Олег Прохоренко очікує, що ціна на нафту впаде до рівня 20 доларів за барель або навіть нижче.

"Я думаю, що у 2016 році середня ціна коливатиметься в межах 15-20 доларів. Це засновано на тому, що Іран виходить на нафтовий ринок, санкції щодо цієї країни розблоковано... Тому, вважаю, що ціна буде ближчою до 20 доларів, і це вже всі розуміють. Навіть думаю, що вона може локально просідати і нижче за 20 доларів, оскільки ринок спекулятивний", - заявив він в інтерв'ю "Українським новинам".

При цьому він заявив, що якщо ціна на нафту опуститься до $30 за барель, видобуток компанії перестане бути рентабельним. "Не буду говорити точно, але у нас рівень рентабельності близько 30 доларів/барель", - заявив він.

Прохоренко зазначив, що УГД намагається диверсифікувати продажу, щоб уникнути негативної рентабельності.

"Український ринок досить специфічний, тут є кілька обмежень, свої правила і, загалом, виникають ситуації, коли ринок може бути "перезалитим" пропозицією. Відповідно, якщо наш відділ реалізації бачить, що локально ринок нафтопродуктів перенасичений, то ми йдемо на експорт. Ринок це розуміє, і тому нас не намагаються, як це було раніше, збити в ціні. Тепер вони розуміють, що якщо ми не продамо нафтопродукти на аукціоні, то завжди можемо піти на експорт. За рахунок цього ми витискаємо додаткову маржу з реалізації наших продуктів - за 6 місяців додатково залучено близько 130 млн гривень", - заявив він.

Нагадаємо, що наразі північноморський сорт нафти Brent торгується в районі близько 30 доларів за барель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram