ГоловнаЕкономікаБізнес

Львів отримав €27,5 млн на виробництво енергії з біогазу стічних вод

ЄБРР, НЕФКО та E5P вирішили допомогти "Львівводоканалу"

Львів отримав €27,5 млн на виробництво енергії з біогазу стічних вод
Фото: lvivvodokanal.com.ua

"Львівводоканал" отримав 27,5 млн євро на реконструкцію і модернізацію інфраструктури очищення стічних вод, а також установку потужності з виробництва біогазу та когенерації.

Про це повідомив Європейський банк реконструкції та розвитку, який виділить на цей проект до 15 млн євро у вигляді кредиту. Решту суми надають Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) і Східноєвропейське партнерство у сфері енергоефективності та екології (E5P) - 5 млн євро і 7,5 млн євро відповідно.

Інвестиційна програма дозволить "Львівводоканалу" встановити теплоелектростанцію, яка функціонуватиме на біогазі стічних вод і вироблятиме до 39 400 МВтг електроенергії на рік, що забезпечить значну економію енергії для компанії. Також вона дозволить скоротити викиди парникових газів приблизно на 128 600 тонн в еквіваленті CO₂.

Також компанія встановить пісковловлювачі і станцію хімічного осадження, які мають поліпшити очищення стічних вод і скоротити викиди в річку Полтву.

Нагадаємо, що "Львівводоканал" експлуатує мережу водопостачання протяжністю 1000 км разом з очисними спорудами і надає послуги 760 тис. абонентам, зокрема населенню та промисловим підприємствам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram