ГоловнаЕкономікаБізнес

Злочевський купує газову компанію "КУБ-Газ"

Колишній член уряду Азарова розширює бізнес в Україні.

Злочевський купує газову компанію "КУБ-Газ"
Фото: burisma.com

Група компаній Burisma купує газовидобувну компанію "КУБ-Газ", яка раніше належала найбагатшому полякові Яну Кульчику. Польський бізнесмен помер улітку 2015 року.

Компанія Resano Trading LLC, що входить до групи Burisma, перебуває у процесі закриття угоди з канадською публічною компанією Serinus Energy Inc. про придбання 70% компанії ТОВ "КУБ-Газ", повідомляє прес-служба Burisma.

"КУБ-Газу" належить п'ять ліцензій на видобуток і одна ліцензія на розвідку на сході України.

Нагадаємо, що власником Burisma є колишній міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський. Півтора року тому це офіційно підтвердив директор з українських операцій Burisma Holdings Тарас Бурдейний в інтерв'ю "Делу". "Микола Злочевський є засновником і кінцевим бенефіціаром Burisma Holdings. Ми ніколи не приховували структуру власності компанії, і її можна легко перевірити в офіційних реєстрах", - говорив він.

Щоб залучити інвестиції, в раду директорів компанії запросили екс-президента Польщі Александра Кваснєвського та Роберта Хантера Байдена, сина віце-президента США Джозефа Байдена. Очолює Раду директорів Burisma Holdings інвестбанкір з Morgan Stanley Алан Аптер.

Микола Злочевський обіймав посаду міністра екології з 2 липня 2010 року по 20 квітня 2012 року в уряді Миколи Азарова. У початку 2015 року його оголосили в розшук за підозрою в зловживання службовим становищем, заволодінні бюджетними коштами, а також незаконному збагаченні.

Однак у 2015 році його активи розблокували спочатку в Англії, а потім і в Україні.

У січні 2016 року за справу Злочевського взялося Національне антикорупційне бюро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram