ГоловнаЕкономікаБізнес

Російській косметичній компанії Estel вдалося уникнути санкцій і удвічі збільшити продажі

Протягом 2015 року з Росії завезли косметики на суму 106,5 млн гривень

Російській косметичній компанії Estel вдалося уникнути санкцій і удвічі збільшити продажі
Фото: dsnews.ua

Один із потужних гравців на косметичному ринку, компанія "Естель Україна", виявилася власністю росіян, пише видання "Деловая Столица".

У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновником ТОВ "Естель Україна" зазначено російську компанію "Юникосметик", що входить у п'ятірку найбільших косметичних компаній РФ. Серед беніфеціарів ТОВ "Естель Україна" є непублічний російський бізнесмен Андрій Міцкевич, а також Лев Охотін, який сьогодні обіймає посаду генерального директора "Юникосметик" (обидва - жителі Санкт-Петербурга).

За даними митних декларацій, протягом 2015 року з Росії на територію нашої держави завезли косметики ТМ "Estel" і "Еstel Professional" на суму 106,5 млн гривень. Під цими торговими марками в Україні продається повний перелік професійної косметики для волосся, яка використовується в салонах краси, а також косметика для тіла. Реалізувавши завезений обсяг продукції, торік російський виробник отримав близько 150 млн гривень у роздрібних цінах. Це майже удвічі більше, ніж у 2014 році, коли реалізація становила близько 80 млн гривень.

В "Спілці перукарів України" пояснюють, що ТОВ "Естель Україна" постійно збільшує клієнтську базу завдяки великій кількості безкоштовних курсів і майстер-класів. Протягом останніх двох років компанія активно переконувала перукарів та їхніх клієнтів в тому, що Еstel - це міжнародний бренд, який виробляється в Європі. Росіяни прибрали інформацію про справжнє походження косметики Еstel з усіх офіційних сайтів. Таким чином Еstel вдалося уникнути бойкоту і санкцій: протягом двох років, поки триває військовий конфлікт на сході України, в соцмережах і українських ЗМІ жодного разу не згадувалося про російське походження цієї торгової марки.

На початок 2016 року компанія "Юникосметик" вважається найбільшим виробником косметики для волосся в Росії. Успішно далі працює і ТОВ "Естель Україна". Російська косметика ТМ "Estel" і "Еstel Professional" розповсюджується по всій території України через розгалужену дистриб'юторську мережу і продається в більшості національних торгових мереж та в онлайн магазинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram