ГоловнаЕкономікаБізнес

За маршрутом Київ - Харків пустять двоповерховий потяг

Він відправлятиметься тричі на тиждень

За маршрутом Київ - Харків пустять двоповерховий потяг
Фото: stroyobzor.net.ua

Компанія "Укрзалізниця" вирішила пустити двоповерховий потяг Skoda за маршрутом Київ - Харків.

Как сообщила пресс-служба предприятия, він відправлятиметься щоп'ятниці, щонеділі і щосереди з Харкова о 6:45 і прибуватиме до Києва о 14:24. Відправлення з Києва - о 15:00, прибуття - о 22:59. Поїзд зупинятиметься в Полтаві, Кременчуці, Буртах, Знам'янці, на станції ім. Шевченка та у Миронівці.

Поїзд №785/786 наразі включено у графік тимчасово - з 12 липня по 25 березня - для вивчення пасажиропотоку.

Двоповерховий потяг Skoda зняли з експлуатації ще у листопаді 2014 року для проведення поточного ремонту. На початку грудня 2015 року в.о. генерального директора "Укрзалізиниці" Олександр Завгородній говорив, що його запустять ще до початку 2016 року на кільцевому маршруті "Полтава - Кременчук - Київ". Однак ремонт затягнувся до 20 січня.

Другий з наявних в "Укрзалізниці" двоповерхових потягів також знято з експлуатації. Завершити його ремонт планується до травня.

Двосистемний електропотяг Skoda EJ675 складається з шести двоповерхових вагонів, з них два - головні моторні з кабінами управління. Він призначений для швидкісних перевезень пасажирів у вагонах підвищеної комфортності з максимальною експлуатаційною швидкістю до 160 км/год залізницями України з шириною колії 1520 мм на електрифікованих ділянках колії. Загальна кількість місць у потязі - 636, з них 46 - першого класу і 590 - другого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram