ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд порушив справу про банкрутство однієї з компаній агрохолдингу KSG Agro

ТОВ "Союз-3" заборгувало майже 107 млн гривень.

Суд порушив справу про банкрутство однієї з компаній агрохолдингу KSG Agro
Фото: latifundist.com

Господарський суд Дніпропетровської області здійснює провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Союз-3", яке входить в агрохолдинг "KSG Agro", що належить колишньому губернаторові Дніпропетровської області Сергію Касьянову. Про це пише РБК-Україна з посиланням на дані Єдиного державного реєстру судових рішень.

На сьогодні ТОВ "Союз-3" має значну кредитну заборгованість (106744 181,84 гривень) перед АТ "Родовід Банк". Як повідомляли раніше ЗМІ, у 2009 - 2010 роках саме "Союз-3" брав участь в угодах з привласнення майна АТ "Родовід Банк" шляхом неповернення кредитних коштів банку. Зазначалося, що це відбувалося шляхом передачі в заставу земельних ділянок, яких не існувало. Для "Союз-3" заставним майном було нежитлове приміщення у м. Дніпропетровську загальною площею 2718,00 кв. м, що належить "Бізнес Менеджмент Груп" (пов'язане з Касьяновим). Це дало підстави для припинення іпотеки, однак Апеляційний суд Київської області визнав договір іпотеки недійсним.

Крім того, за даними ЗМІ, пізніше "Бізнес Менеджмент Груп" взяло новий кредит уже в публічному акціонерному товаристві "Банк Кредит Дніпро" і передало цю нерухомість в іпотеку з метою запобігання зверненню про стягнення на таке майно з боку "Родовід Банку".

Зараз, як повідомляли раніше, також установлюють факти причетності Касьянова до операцій з "Родовід Банком", відомості про які внесено до Єдиного державного реєстру за ознаками злочину, передбаченого ст. 191, ч. 5 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, за даними українських інтернет-видань, Касьянов є мажоритарним акціонером "КSG Банку" (колишня назва ЄБРФ). Люди, близькі до Касьянова, купили банк у колишнього народного депутата від БЮТ Олександра Шепелєва та його дружини Галини. У січні 2013 року МВС відкрило кримінальну справу проти Шепелєва. Його підозрюють у розкраданні коштів "Родовід Банку", пишуть ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram