ГоловнаЕкономікаБізнес

Газ у Києві відповідає всім стандартам, - лабораторія "Укртрансгазу" (документ)

Теплота згоряння - 8200 ккал / м3 при нормі 7 600.

Газ у Києві відповідає всім стандартам, - лабораторія "Укртрансгазу" (документ)
Фото: glavred.info

Лабораторні дослідження показали, що газ, який постачає киянам компанія "Київгаз", повністю відповідає стандартам, а теплота згоряння навіть перевищує вимоги ДЕСТу. Незалежні перевірки якості та калорійності газу "Укртрансгаз" проводить щодня, а офіційні документи публікують на сайті "Київгазу" щосереди.

Перевірка газу здійснюється за 12 стандартами, за якими розраховують теплоту згоряння, калорійність і густину газу. Стандарти, яким повинен відповідати газ для побутових споживачів, регламентований міждержавним ДЕСТом.

Так, лабораторні дослідження проби газу з газорозподільної станції (ГРС - 9), яка забезпечує великі житлові масиви Києва та жителів Вишгорода, показали, що склад газу відповідає нормам, і єдиний регламентований показник, об'ємна частка кисню, не виходить за межі норми. Основним компонентом природного газу є метан, його об'ємна частка, станом на 18 січня 2016 року, становить 91%.

Теплота згоряння - 8200 ккал/м3, що перевищує вимоги ДЕСТу в 7600 ккал/м3. Саме від теплоти згоряння залежить калорійність газу - його спроможність і швидкість нагрівання під час згоряння.

Експерти "Київгазу" наголосили, що якщо споживачі і помітили невелику різницю, наприклад, у швидкості закипання води, то вона залежить тільки від невеликої кореляції в рамках норми та сезону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram