ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрнафта" затвердила трьох нових членів правління

Наглядова рада компанії провела засідання в четвер.

"Укрнафта" затвердила трьох нових членів правління
Архивное фото
Фото: vlada.io

Нафтова компанія "Укрнафта", яку держава другий рік намагається повернути під свій контроль, у четвер оновила правління.

З його складу, зокрема, виключено Крістофера Кокса, який подав у відставку. Разом із тим до складу правління включено Геннадія Радченка, Роберта Воллі та Маврикія Калугіна, пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на виконавчого директора "Нафтогазу України" Андрія Пасішника.

Калугін раніше працював віце-президентом нафтової сервісної компанії Petrofac по Східній Європі, Каспійського регіону та Росії. Радченко обіймав посаду директора з корпоративних питань Nestle в Україні та Молдові.

Таким чином, тепер правління "Укрнафти" складається з шести осіб: голови Марка Роллінса, Ірини Євець, Джонатана Поппера та трьох осіб, призначених сьогодні.

Нагадаємо, Роллінса призначили головою правління "Укрнафти" з метою виведення компанії з-під контролю групи "Приват". Його зарплата становитиме $500 тис. у гривневому еквіваленті. Бонус за результатами кожного фінансового року становитиме 2% від суми чистого прибутку "Укрнафти". Роллінса і членів його сім'ї забезпечать медичним страхуванням, відшкодуванням витрат на проживання в Києві ($5 тис.) і службовим авто.

Міноритарний бенефіціар "Укрнафти" Ігор Коломойський доплачував попередньому керівництву компанії за роботу в інтересах "Привату". Завдяки цьому держава, будучи основним власником компанії, фактично не мала на неї впливу.

"Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram