ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова ФДМ розповів про вплив Кононенка на енергетику

"Кононенко не раз заявляв, що йому цікава енергетика - саме тому він увійшов до комітету з ПЕК".

Голова ФДМ розповів про вплив Кононенка на енергетику
Игорь Кононенко
Фото: Макс Требухов

Голова Фонду держмайна України Ігор Білоус підтверджує, що народний депутат з БПП Ігор Кононенко має вплив на ПЕК як член комітету з питань паливно-енергетичного комплексу. Про це Білоус заявив в інтерв'ю "Экономическим известиям".

"Природно, Кононенко має вплив - в рамках роботи профільного комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу. Кононенко не раз в інтерв'ю заявляв, що йому цікава енергетика - саме тому він увійшов до комітету з паливно-енергетичного комплексу та ядерної безпеки. Те саме стосується і Мартиненка, який, перебуваючи на посаді голови цього комітету, завжди чітко озвучував свою позицію з енергетичних питань", - сказав Білоус.

За словами чиновника, вплив на енергетику й енергетичні компанії мали або мають не тільки названі політики, а й багато інших парламентаріїв, і міністри також мають вплив на профільні підприємства.

"Щоб зменшити цей вплив як явище загалом і була розроблена концепція державного холдингу, приватизації більшої частини державних активів", - сказав Білоус.

Нагадаємо, голова МЕРТ Абромавичус 3 лютого подав у відставку, звинувативши одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка в спробі підім'яти під себе відомство, призначивши підконтрольного заступник міністра. За його словами, заступник мав курирувати "Нафтогаз", переданий у сферу правління МЕРТ.

Кононенко звинувачення Абромавичуса відкидає. На його думку, міністр хоче перекласти на нього свої провали в роботі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram