ГоловнаЕкономікаБізнес

УНЛ просить повідомляти її про шахраїв, які прикриваються її іменем

Компанія наполягає, що займається тільки лотереями, а не гральним бізнесом

УНЛ просить повідомляти її про шахраїв, які прикриваються її іменем
Фото: lottery.com.ua

Українська національна лотерея (УНЛ) посилює роботу з виявлення шахраїв, що використовують бренд УНЛ для прикриття своєї незаконної діяльності.

На офіційному сайті компанії розміщено кілька номерів телефонів із закликом до учасників лотереї і просто небайдужих громадян повідомляти за ним про установи, які проводять під вивіскою УНЛ азартні ігри. Телефон центрального офісу 044 220-49-49, телефони технічної служби підтримки лотерей: 068 593-81-23, 095 324-07-30.

Тут же УНЛ нагадує, що основним і єдиним видом діяльності УНЛ є виключно випуск і проведення лотерей. "Цей вид діяльності не має нічого спільного з гральним бізнесом, як відомо, забороненим в Україні відповідно до Закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні", - йдеться у зверненні дирекції УНЛ. - Ключова відмінність між лотереями і азартними іграми полягає в тому, що проведення лотерей є безумовно законним видом діяльності".

Як роз'яснив директор УНЛ Андрій Бочковський, "на відміну від азартних ігор, електронна миттєва лотерея проводиться виключно з використанням електронних квитків, а інформація про виграш у них закладається на стадії їхнього виготовлення, тобто до розповсюдження серед гравців лотереї".

"Саме тому, при пильному розгляді, будь-яка подібність лотереї з азартними іграми відсутня, - каже Бочковський і одразу нагадує - Українська національна лотерея працює на підставі ліцензії Міністерства фінансів України, строго дотримуючись ліцензійних умов, а також керується офіційно опублікованими правилами проведення лотерей і робить відрахування до Державного бюджету України".

УНЛ - один із найбільших операторів лотерей України, входить до складу "Всесвітньої лотерейної асоціації", а також "Європейської Асоціації державних і тото лотерей". Компанія заснована у 1997 році. Компанія володіє лотереями: "Кено", "Супер Лото", "Лото Трійка", "Лото Максима" та ін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram