ГоловнаЕкономікаБізнес

МінАПК заборонило вина "Масандра" до конкурсу на торговельну марку

Українське підприємство використовувало торговельну марку неправомірно.

МінАПК заборонило вина "Масандра" до конкурсу на торговельну марку
Фото: http://minagro.gov.ua/

Міністерство аграрної політики і продовольства заборонило ТОВ "Кам'янка Глобал Вайн" виробляти вина під торговою маркою Global Wine Массандра.

Як пояснює прес-служба міністерства, жодне підприємство не має права випускати вина під брендом "Масандра", поки не відбудеться конкурс на отримання права використання торгової марки на період тимчасової анексії Криму.

"Торгова марка як об'єкт інтелектуальної власності належить ДП НВАО «Масандра», яке зареєстровано в Україні, перебуває в підпорядкуванні Мінагрополітики і належить державі", - зазначили в МінАПК.

ТОВ "Кам'янка Глобал Вайн" почало виробляти тихі вина під ТМ Global Wine Масандра в липні 2015 року.

Тепер же, після попередження з боку міністерства, підприємство припинило виробництво цих вин.

"На сьогодні готуються конкурсні умови для українських виробників, які бажають використовувати ТМ «Масандра» і випускати під нею вина, після чого й буде оголошено конкурс", - додали в МінАПК.

Якщо торгову марку не використовувати протягом трьох років, юридичне право на неї може бути втрачено.

Нагадаємо, що МінАПК ще в січні минулого року повідомило про плани зберегти за собою права на кримські винні бренди, такі як "Масандра", "Магарач" і "Новий світ".

На території півострова налічують 64 аграрні ДП, з яких 33 підпорядковані Мінагрополітики. Азовський лікеро-горілчаний завод "(смт Азовське, Джанкойський район), об'єднання "Масандра" (смт Масандра, Ялта, "Магарач" (с. Віліно, Бахчисарайський район), держпідприємство "Завод шампанських вин "Новий світ" (Судак) були націоналізовані окупаційною владою Криму і потрапили під санкції Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram