ГоловнаЕкономікаБізнес

КМДА оголосила збори акціонерів "Київгазу"

Мерія зібралася повернути контроль над підприємством

КМДА оголосила збори акціонерів "Київгазу"

Київська міська адміністрація оголосила, що 30 березня відбудеться позачергове зібрання акціонерів "Київгазу", метою якого є повернення контролю столичної громади над цим підприємством.

Збори скликає мажоритарний акціонер ПАТ "Київгаз" - ПрАТ "Компанія Київенергохолдинг" - на вимогу департаменту комунальної власності КМДА.

"Проведення довгоочікуваних і вкрай необхідних загальних зборів акціонерів відбудеться задля відновлення громадою Києва контролю над стратегічно важливим підприємством для столиці і її жителів. Адже діяльність «Київгазу» в першу чергу має бути спрямована на забезпечення життєдіяльності міста шляхом надання киянам якісних і безперервних послуг", - цитує прес-служба мерії директора департаменту Андрія Гудзя.

"Спочатку ми встановили контроль над «Київенергохолдингом», який володіє 60% акцій ПАТ «Київгаз», оскільки територіальна громада міста Києва в особі Департаменту комунальної власності, контролює лише 28,46% корпоративних прав у майні «Київгазу»", - додав він.

Він додав, що нинішнє керівництво ПАТ "Київгаз" демонструвало зневагу до законних прав акціонерів, не відповідаючи на численні листи з вимогою провести збори акціонерів.

До порядку денного зборів акціонерів включено в тому числі питання зміни складу наглядової ради та затвердження умов цивільно-правових угод, трудових договорів з членами наглядової ради.

Нагадаємо, територіальна громада Києва прямо й опосередковано контролює 88% акцій "Київгазу". Крім блокуючого пакета, право власності на який у 2011 році підтвердив Вищий господарський суд України, ще 60% акцій ПАТ "Київгаз" у 2006 році передали в "Київенергохолдинг". У статутному фонді холдингу місту належить 61%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram