ГоловнаЕкономікаБізнес

Верховний Суд заборонив програму "Інспектор Фреймут"

"Новий канал" виграв в 1+1 справу про плагіат

Верховний Суд заборонив програму "Інспектор Фреймут"
Фото: 1plus1.ua

Верховний Суд України 17 лютого визнав, що програма телеканалу 1+1 "Інспектор Фреймут" незаконно використовує формат програми "Ревізор" ("Новий канал").

Як повідомляє група StarLightMedia у фейсбуці, суд відмовився задовольнити касаційну скаргу каналу 1+1 і залишив чинним рішення судів нижчої інстанції, які визнали порушення інтелектуальної власності "Нового каналу" і заборонили 1+1 використовувати сценарій і передачу "Ревізор", а також зобов'язали його виплатити "Новому каналу" компенсацію за завдані збитки.

"Новий канал" збирається направити документи до виконавчої служби і домогтися виконання рішення суду першої інстанції, Господарського суду міста Києва: припинити виробництво і телетрансляцію передачі "Інспектор Фреймут", а також компенсації в розмірі 1,218 млн гривень.

Нагадаємо, що судова тяганина між каналами триває з кінця 2014 року. "Новий канал" вперше виграв справу у Господарському суді Києва 21 січня 2015 року, потім 3 вересня 2015 року Апеляційний суд скасував це рішення. "Новий канал" оскаржив рішення апеляційної інстанції у Вищому господарському суді України, який 10 листопада 2016 року став на його бік.

Ведучою "Ревізора" спочатку була Ольга Фреймут, після переходу на 1+1 вона запустила програму "Інспектор Фреймут". "Новий канал" далі випускає "Ревізор" із новим ведучим.

В обох програмах ведучі точнісінько так само перевіряють ресторани, готелі та інші заклади сфери послуг у різних містах країни на предмет якості обслуговування, приготування страв, вмісту продуктів, стану номерів.

"Новий канал" входить до медіагрупи StarLightMedia Віктора Пінчука, 1+1 - до групи "1+1 медіа" Ігоря Коломойського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram