ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін почав відбір керівників "Укренерго", "Укрспирту" й "Укрпошти"

Яценюк пообіцяв, що на нових директорів не буде жодного політичного тиску

Кабмін почав відбір керівників "Укренерго", "Укрспирту" й "Укрпошти"
Фото: www.kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів оголосив про проведення конкурсу на посаду керівників державних компаній "Укренерго", "Укрспирт", "Укрпошта", "Центренерго" й "Електроважмаш".

Про це повідомив на засіданні уряду в четвер прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Уже завтра [19 лютого] оприлюднять умови для участі в конкурсі та призначення нових керівників у такі державні компанії: "Електроважмаш", "Укренерго", "Центренерго" - яку міністр пообіцяв сьогодні передати на приватизацію до Фонду державного майна - "Укрспирт" і "Укрпошта", - заявив він.

Протягом 30 днів прийматимуться заявки на конкурс. Він заявив, що зарплата керівників цих компаній залежатиме від фінансових показників та економічної ефективності.

Яценюк гарантував, що переможці конкурсів будуть вільні від політичного тиску.

Надалі конкурси також проведено щодо "Укртрансхімаміаку" і ОГХК.

"Укренерго" здійснює диспетчеризацію енергосистеми України і передає електроенергію від електростанцій до мереж енергопостачальних компаній. Т.в.о. компанії є Всеволод Ковальчук.

"Укрспирт" є монопольним виробником спирту в країні. В.о. директора - Сергій Блеськун.

"Укрпошта" є національним оператором поштового зв'язку, який має у розпорядженні більш ніж 11 тисяч поштових відділень. В.о. гендиректора - Ігор Ткачук.

"Центренерго" управляє останніми трьома державними ТЕС - Трипільською, Вуглегірською та Зміївською. В.о. гендиректора - Олег Коземко.

Завод "Електроважмаш" спеціалізується на розробці та виробництві гідрогенераторів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту. В.о. директора - Дмитро Костюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram