ГоловнаЕкономікаБізнес

МінАПК: "Артемсіль" потребує ефективного директора

Показники підприємства погіршуються з кожним роком

МінАПК: "Артемсіль" потребує ефективного директора
Юрий Тарасенко
Фото: minagro.gov.ua

Держпідприємство "Артемсіль" у 2015 році отримало $40 млн чистого доходу, тоді як у 2013 році цей показник становив $131 млн, заявив керівник групи фінансових аналітиків Мінагрополітики Юрій Тарасенко.

"Проектна потужність підприємства - 7 млн тонн на рік. 2013 рік був показовим, коли підприємство працювало на 50% потужності, і виробило майже 3,5 млн тонн солі", - заявив Тарасенко в четвер на прес-конференції про ситуацію навколо цього підприємства.

Він зазначив, що за останні три роки керівники підприємств не змогли узгодити жодного фінансового плану. "Так ось, за три роки основні кошти підприємства не збільшено ні на гривню. Вони тільки зменшувалися в процесі природної амортизації. Це говорить про те, що колишній менеджмент не приділяв цьому жодної уваги. Сподіваюся, що надалі ми ухвалимо фінплан. У ньому буде інвестиційна частка, також частка розвитку підприємства, яка дозволить випускати більш маржинальні види продукції і виходити на нові ринки збуту", - заявив аналітик.

Тарасенко зазначив, що наразі альтернативи ДП "Артемсіль" у харчовому і технічному секторі не існує. "Попит на українську сіль буде завжди. Але наразі ситуація на підприємстві катастрофічна. У Мінагрополітики бачать розвиток підприємства тільки через приватизацію. Головне для нас - обрання та призначення ефективного керівництва ДП, яке наведе порядок на головному державному підприємстві з видобутку, переробки й реалізації солі", - сказав аналітик міністерства.

У прес-конференції також взяли участь директор Департаменту з управління держвласністю Мінагрополітики Володимир Кудінов і в.о. директора "Артемсолі" Володимир Доля.

Кудінов, зокрема, зазначив, що 1 лютого Мінагрополітики вже втретє оголосило конкурс на посаду директора ДП "Артемсіль", оскільки під час попередніх двох учасники не набрали необхідної кількості голосів конкурсної комісії. Він також пояснив, що у другому конкурсі брав участь колишній керівник "Артемсолі" Денис Фоменко, проти якого вже порушено кілька кримінальних справ за різні зловживання.

Нагадаємо, що Володимир Доля обіймає посаду в.о. ДП "Артемсіль" з 10 грудня 2015 року. У 2014 році і першому півріччі 2015 року керівником підприємства був Денис Фоменко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram