ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд повернув Києву 109 га землі біля Пирогова

На Академіка Заболотного планували побудувати котеджне містечко.

Суд повернув Києву 109 га землі біля Пирогова
Музей в Пирогове
Фото: Сергей Нужненко

Господарський суд Києва 8 лютого задовольнив позов Генпрокуратури і визнав недійсними рішення Київської міськради від 2007 року про відчуження 108,52 га землі біля Пирогова.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, суд визнав, що земля була вилучена з власності територіальної громади столиці на підставі незаконних рішень.

Велика частина ділянок міститься в історичному ареалі міста, зоні охоронюваного ландшафту, в охоронній зоні Музею народної архітектури і побуту України та безпосередньо межує з його територією в історичній місцевості "Пирогово".

Нагадаємо, в січні 2008 року обслуговуючий кооператив житлового кооперативу "Освітянин" на підставі рішення Київради від 1 жовтня 2007 року безкоштовно отримав у власність земельні ділянки загальною площею 108,52 га на вул. Академіка Заболотного під забудову малоповерховими будинками.

У березні 2008 року кооператив вніс ці ділянки до статуту ТОВ "Будівельне товариство", яке в липні 2010 року передало ділянку площею 16,03 га в статут ТОВ "Пейзажне", а ділянку площею 86,48 га - в статут ТОВ "Будівельний форум". Ще 6 га ТОВ "Будівельне товариство" подарувало чотирьом особам.

Варто відзначити, що 108,52 га були передані у власність кооперативу "Освітянин" за рахунок міських земель, не наданих у власність або користування (14,1 га), а також земель, які з 2003 року орендувало ТОВ Агрокомбінат "Хотівський" (94,42 га).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram