ГоловнаЕкономікаБізнес

ФДМ обрав оцінювача для приватизації Одеського припортового заводу

Держава почала процес продажу свого найбільшого хімзаводу

ФДМ обрав оцінювача для приватизації Одеського припортового заводу
Фото: tsn.ua

Оцінювачем державного пакету акцій Одеського припортового заводу, який мають виставити на продаж цього року, стало спільне українсько-угорське підприємство "Увекон".

Як повідомила прес-служба ФДМ, "Увекон" виграв конкурс з результатом 150 балів. На другому місці - компанія зі 107 балами. Участь у конкурсі брали чотири компанії.

Конкурс з відбору суб'єктів оцінкової діяльності для оцінки пакета акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" для приватизації Фонд державного майна України оголосив 1 лютого 2016 року. Згідно з його умовами, оцінці підлягає пакет акцій розміром 94,567% і пакет акцій розміром 99,567%. Два пакета оцінять паралельно, щоб продемонструвати різницю в ціні об'єднаного і подрібненого пакетів акцій.

Нагадаємо, що 16 лютого Верховна Рада України підтримала в другому читанні і в цілому розроблений ФДМУ законопроект 2319д про внесення змін до приватизаційного законодавства, яким передбачено, зокрема, скасування норми, що закріплює обов'язковий продаж на фондових біржах 5-10% акцій об'єктів груп В і Г до проведення конкурсу.

Тепер на підставі цього закону буде змінено план-графік приватизації, а КМУ мусить своїм розпорядженням об'єднати два пакети ОПЗ для подальшого продажу.

ОПЗ має у своєму розпорядженні найбільше в СНД виробництво аміаку і просто велике виробництво карбаміду, а також унікальний - єдиний у країні - термінал з перевантаження аміаку на морські судна. Крім того, одеський завод є кінцевою ланкою аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса.

За даними ФДМ, до підприємства виявляють цікавість польське підприємство Ciech, глобальна компанія Yara, американська корпорація Koch Fertilizers, американська компанія CF Industries та інші. В цілому потенційних інвесторів є близько десятка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram