ГоловнаЕкономікаБізнес

Посол США наголосив на поліпшенні інвестклімату України

У країну почали приходити американські сільгоспкомпанії.

Посол США наголосив на поліпшенні інвестклімату України
Фото: www.dyvys.in

Український уряд продемонстрував реальний прогрес, щоб американські сільгоспкомпанії США прийшли в Україну. Про це сказав посол США Джеффрі Пайєтт у середу під час підписання угоди про інвестиції американської компанії Cargill у порту "Южний".

"Цей прогрес - у створенні прозорих регуляторних механізмів, упровадження прозорої та справедливої системи відшкодування ПДВ", - цитує дипломата агентство УНІАН. Посол підкреслив, що сьогоднішня угода на 100 млн доларів інвестицій з боку Cargill - це знак довіри до українського уряду.

Проект у порту "Южний" - це один з основних інвестиційних проектів, про який вів переговори голова уряду України Арсеній Яценюк під час інвестиційної конференції у Вашингтоні влітку 2015 року із віце-президентом США Джо Байденом і секретарем торгівлі США Пенні Прітцкер.

Пайєтт вважає, що цей проект може бути тільки початком, оскільки Україна вже зараз є одним з найбільших у світі сільгоспвиробників, а "повинна стати однією з сільськогосподарських супердержав".

Американський посол зазначив, що Україна є власником чверті світового чорнозему. "Український сільськогосподарський експорт торік уже перевищив 1,45 млрд доларів, але цю цифру можна легко подвоїти", - сказав посол.

"Упевнений, що продовження реформ забезпечить те, що сьогоднішня успішна історія буде повторюватися. І мета - перетворення України на сільськогосподарську супердержаву - сьогодні найближча за всю історію", - підсумував Пайєтт свою промову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram