ГоловнаЕкономікаБізнес

ВККСУ перевірить законність рішень судді госпсуду Києва Паська

Суддя ухвалив 11 відмов у справі про банкрутство "Мостобуду"

ВККСУ перевірить законність рішень судді госпсуду Києва Паська
Фото: florida-criminal-lawyer-blog.com

У найближчі дні Вища кваліфікаційна комісія суддів розгляне скаргу кредиторів ПАТ "Мостобуд" на поведінку суддів Господарського суду Києва Миколи Паська, а також Павла Чеберяка, Анни Яковенко, які відмовляли в порушенні справи про банкрутство боржника.

Про це пише "Апостроф" з посиланням на комітет кредиторів компанії.

Зокрема, протягом 2015 року судді Господарського суду відхилили майже два десятки заяв кредиторів про порушення справи про банкрутство компанії Володимира Продіуса.

"Після усунення недоліків судді знаходили нові формальності для відмови кредиторам, тим самим дозволяючи "Мостобуду" відкладати погашення майже 1,7 млрд грн. заборгованості. Причому відмови в порушенні банкрутства отримали практично всі кредитори компанії екс-регіонала", - наголошується в повідомленні.

За інформацією ЗМІ, раніше суддю Господарського суду Миколу Паська неодноразово звинувачували у хабарництві, співпраці з рейдерами, а також участі в гучних корупційних схемах, пов'язаних з банкрутством. Минулого року дії Миколи Паська перевіряла Генеральна прокуратура.

За даними ЗМІ, нещодавно суддю звинуватили в корупційних діях, пов'язаних з банкрутством страхової компанії і виведення більш як 4 млн гривень.

ПАТ "Мостобуд" належить екс-регіоналу Володимиру Продіусу. За останні роки компанія втратила кілька важливих держзамовлень, при цьому заборгованість зросла до 1,7 млрд гривень. Серед кредиторів - банки, постачальники, комунальні підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram