ГоловнаЕкономікаБізнес

Російська S7 вирішила обійти заборону на транзит через Україну, купивши авіакомпанію в Європі

Перевізник розглядає авіакомпанії на Кіпрі і в Болгарії.

Російська S7 вирішила обійти заборону на транзит через Україну, купивши авіакомпанію в Європі
Фото: vestifinance.ru

Російська авіакомпанія S7 хоче придбати кіпрського або болгарського перевізника, щоб таким чином обійти заборону на транзит через Україну. Про це повідомила співвласник S7 Наталія Філєва у четвер, пише "Интерфакс".

"Ми розглядаємо будь-якого європейського перевізника, тому що літати зараз неможливо через Україну", - сказала вона. За її словами, є кілька перевізників, які продаються, в Болгарії. Також S7 розглядає питання входження в акціонерний капітал однієї з кіпрських авіакомпаній.

"Мені треба перетинати Україну, ми ж не знаємо, коли домовляться", - заявила Філєва.

Нагадаємо, що польоти між Україною та Росією зараз заборонені.

Це сталося після того, як у вересні Україна ввела санкції проти 29 російських авіакомпаній, з яких 27 виконували рейси в окупований Крим, а 2 - націоналізувала окупаційна адміністрація півострова. З цих 29 авіакомпаній тільки чотири виконували рейси в українські міста. Їм заборонили літати в Україну з 25 жовтня (початок зимової навігації).

Росія ввела відповідні санкції проти українських МАУ, "Дніпроавіа", "Мотор Січ" і Yanair. Україна у відповідь зажадала від Росії пояснити, у зв'язку з чим введено ці санкції. Не дочекавшись відповіді, Україна заборонила польоти всім російським авіакомпаніям.

Державна авіаційна служба України ухвалила рішення про повне припинення повітряного сполучення між Україною та РФ з 25 жовтня 2015 року. Через місяць Кабмін ввів заборону і на транзитні прольоти для російських авіакомпаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram