ГоловнаЕкономікаБізнес

ГПУ порушила справу стосовно "Укргазвидобування" на 300 млн грн

Розслідуються порушення під час закупівлі колтюбингового обладнання

ГПУ порушила справу стосовно "Укргазвидобування" на 300 млн грн
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура порушила кримінальне провадження проти керівництва ПАО "Укргазвидобування" за фактом зловживання службовим становищем під час закупівлі колтюбингового обладнання, що завдало збитків державі на суму понад 300 млн грн. Про це стало відомо з виписки кримінального провадження, яку надало агентству РБК-Україна джерело в ГПУ.

Так, у матеріалах справи сказано, що керівництво ПАТ "Укргазвидобування" в інтересах СЗАТ "Фідмаш" і КАТТ Gmbh уклало угоди з зазначеними компаніями (N: 1207/2015 -CP від 30.12.2015 року та N: KATT/UGV -12-1/2015 від 30.12.2015) на поставку колтюбингового обладнання та комплектуючих до нього за завищеною вартістю, що спричинило збитки в особливо великих розмірах - в сумі понад 300 млн грн.

Кримінальне провадження відкрито за ст. 364 ч.2 Кримінального кодексу - зловживання владою або службовим становищем. Санкція за статтею передбачає позбавлення волі на термін від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Провадження внесено в ЄДРУ 10 лютого 2016 року.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко наприкінці 2015 року призначив собі зарплату в розмірі 398 тис. грн. Крім окладу, Прохоренкові нараховується щомісячна премія у розмірі 75% від окладу, надбавка за інтенсивність праці (50%) і за роботу з секретними документами (15%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram