ГоловнаЕкономікаБізнес

Вашадзе закликав підтримати пропозицію Павленка про приватизацію агропідприємств

Такий метод може бути єдино правильним для подолання корупції

Вашадзе закликав підтримати пропозицію Павленка про приватизацію агропідприємств
Гиорги Вашадзе
Фото: ukrrada.com

Масштабна, прозора і дуже швидка приватизація держпідприємств - єдиний правильний метод боротьби з корупцією в державному секторі. Про це заявив співзасновник Фонду інновацій та розвитку (Грузія), екс-міністр юстиції Грузії Гіоргі Вашадзе, пише видання "АгроПоліт".

"В українських реаліях необхідна ще одна умова - готовність самих чиновників вищої ланки впроваджувати такі радикальні методи. Така готовність сьогодні у міністра аграрної політики і продовольства Олексія Павленка. З ним ми вже маємо успішний спільний досвід роботи зі створення єдиної інформаційної інтернет-платформи держпідприємств в агросекторі, що підлягають приватизації", - сказав він.

Вашадзе повідомив, що Фонд інновацій та розвитку спільно з експертами Мінагрополітики розробив законопроект про конкурсну приватизацію через електронні аукціони для приватизації великого масиву малих і середніх ДП.

"Запропонований механізм спрощує процедуру приватизації і дозволяє зробити її в максимально стислі терміни, передавши відразу всі підприємства Фонду держмайна. Про це, до речі, недавно також заявив Олексій Павленко, підписавши лист про передачу всіх підвідомчих ДП Фонду держмайна для приватизації. Для багатьох інших міністрів - такий крок поки що занадто складний. Тепер важливо, щоб уряд підтримав цю законодавчу ініціативу, а Верховна Рада максимально швидко проголосувала за законопроект", - зазначив експерт.

Нагадаємо, Павленко запропонував Фонду держмайна забрати всі 429 компаній, які знаходяться у відомстві міністерства. З цих підприємств 209 знаходяться у процесі ліквідації, 127 - у процесі реорганізації шляхом приєднання до інших ДП, а 93 можуть продати.

Частина з них знаходяться у списку підприємств, що не підлягають приватизації, їх має виключити з нього Верховна Рада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram