ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінекономіки почало відбір на посаду голови "Укрзалізниці"

Начальник залізниці повинен мати 5-річний досвід управління великими компаніями.

Мінекономіки почало відбір на посаду голови "Укрзалізниці"
Фото: Макс Требухов

Міністерство економічного розвитку і торгівлі в п'ятницю оголосило про початок конкурсного відбору на заміщення вакантної посади генерального директора "Укрзалізниці".

ПАТ "Укрзалізниця" об'єднує шість регіональних залізниць і близько 140 інших структурних підприємств. В управлінні "Укрзалізниці" перебуває 21,6 тис. км залізничних колій, близько 4 тис. локомотивів і 123 тис. вагонів. На частку УЗ припадає близько 60% обсягу вантажних і 38% пасажирських перевезень в Україні. Товарні перевезення металу і руди склали 58% від обсягу вантажоперевезень у 2014 році, будівельні матеріали - 15%, зерно - 8%. "Укрзалізниця" є одним з найбільших роботодавців в Україні, на підприємстві працюють понад 300 тис. осіб.

Зараз в.о. голови правління УЗ є Олександр Завгородній.

Також оголошено конкурс на посаду керівника "Укрспирту".

Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" - найбільший виробник спирту та спиртовмісної продукції в Україні. ДП "Укрспирт" є холдинговою компанією (з часткою держави 100%), яка об'єднує 41 український завод з виробництва спирту, лікеро-горілчаної та іншої продукції із загальною річною потужністю 31,3 млн декалітрів, розташованих у Львівській, Тернопільській, Вінницькій та інших областях. ДП "Укрспирт" виступає як державна монополія у виробництві і реалізації спирту на внутрішньому і зовнішніх ринках, розробляє державну політику й організовує ефективну роботу державних підприємств спиртової галузі. У компанії працюють понад 5 тис. працівників, що робить її основним роботодавцем у селах і містах, де розташовані виробничі потужності.

Зараз посаду в.о. директора "Укрспирту" займає Сергій Блеськун.

Конкурсний відбір проходить у два етапи: на першому спеціальна комісія пропонує номінаційному комітету від двох до п'яти кращих претендентів, на другому комітет визначає кандидата, який буде призначений Кабміном.

Комітет з призначень складається з 10 осіб: міністрів економіки, фінансів, інфраструктури, аграрної політики і енергетики, а також президента Київської школи економіки Джорджа Логуша, директора представництва ЄБРР Шевкі Аджунера, директора Світового банку з питань України, Білорусі та Молдови Чімяо Фана, бізнес-обмудсмена Альгірдаса Шемети і регіонального менеджера МФК в Україні та Білорусі Руфата Алімарданова.

Нагадаємо, що зараз також проходить відбір керівників "Укренерго", "Центренерго", "Укрпошти", харківського заводу "Електроважмаш".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram