ГоловнаЕкономікаБізнес

Підприємці "7 кілометра" скаржаться на бездіяльність Мін'юсту, - ЗМІ

Скандали навколо ринку не вщухають.

Підприємці "7 кілометра" скаржаться на бездіяльність Мін'юсту, - ЗМІ
Фото: trassae95.com

Близько 100 активістів Асоціації підприємців ринку "7 кілометр" провели пікет під Міністерством юстиції з вимогою вжити заходів проти рейдерського захоплення підприємства.

За словами голови Асоціації Василя Кулинича, пікет був викликаний бездіяльністю Мін'юсту, який нібито ігнорує численні порушення закону з боку угруповання, що незаконно контролює ринок, а також не розслідує злочинні дії держреєстратора Олени Скорини, повідомляють Українські новини.

"Не так давно Віктор Добрянський - онук засновника ринку, у якого підприємство було "забрано" під час режиму Януковича, зміг через суди відновити свої права на акції ринку. Він був відновлений у ролі директора. Однак в січні, використовуючи підроблений комплект документів, фіктивний директор, представник угруповання "Єнакіївського" Мозгальський, використовуючи корумпованого ірпінського реєстратора Олену Скорину, незаконно втрутився в діяльність державного реєстру та усунув Добрянського від управління компанією", - розповів Кулинич.

За словами активістів, підроблені документи, подані Мозгальським, нібито були оформлені як протоколи зборів акціонерів.

"Однак самі акціонери ринку, приблизно місяць тому, подали до Мін'юсту листи про підробку своїх підписів і про те, що збори не відбувалися і не призначали Мозгальського директором. Однак ніякої реакції міністерства так і не було. Зараз ми вирішили вимагати зустрічі з міністром юстиції Павлом Петренком і наполягати на тому, що він припинив незаконні дії держреєстратора Скорини", - додав Кулинич.

Активісти зазначили, що відсутність контролю міністра за діями реєстраторів може привести до того, що будь-яка власність в Україні може бути переоформлена без документів.

Підприємці так і не потрапили до міністра, в приймальні Петренка активістам відповіли, що сьогодні прийняти їх не зможуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram