ГоловнаЕкономікаБізнес

Влада повідомляє про вільний проїзд російських фур територією України

Акції "Свободи" не заважають транзиту, стверджує Мінінфраструктури.

Влада повідомляє про вільний проїзд російських фур територією України
Фото: facebook.com / Рух Автомайдан Житомир

Станом на ранок 29 лютого російські вантажівки вільно рухаються територією України, стверджує Мінінфраструктури.

"Усі вантажівки, які в'їхали в нашу країну за останні дні, або вже поїхали за кордон, або рухаються нашою територією без перешкод. Зі свого боку українські перевізники повідомляють, що транзитні автомобілі з українською реєстрацією вільно пересуваються територією РФ", - сказано в повідомленні.

Міністерство заявляє, що акції протесту в декількох областях України мають мирний характер і не перешкоджають руху транспортних засобів.

"Ця інформація підтверджується повідомленнями Національної поліції і Служби безпеки України, які виїжджали на місце", - додали в Мінінфраструктури. За блокування автомагістралей передбачено кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, партія "Свобода" заявила, що з п'ятниці, 26 лютого, відновила блокування російського вантажного транспорту на території України.

Через блокування російського транзиту Україна може втратити до 115 мільярдів гривень, заявили в Мінінфраструктури.

З 1 лютого було припинено в'їзд російських вантажівок на територію Польщі. Після цього транзит з Росії в Європу переорієнтувався на кордон України зі Словаччиною й Угорщиною.

Однак у відповідь в Україні почалася громадянська акція блокування фур російських перевізників. Незабаром після цього Росія заборонила рух вантажівок з України через свою територію. Україна також ввела офіційну заборону на транзит російських фур.

Через 10 днів обидві сторони зняли обмеження, і з нуля годин 25 лютого транзит відновився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram