ГоловнаЕкономікаБізнес

Рейтинг ДТЕК знижено до дефолтного

Компанія протермінувала платежі за кредитами на суму близько $50 млн.

Рейтинг ДТЕК знижено до дефолтного
Фото: Сергей Нужненко

Рейтингове агентство Fitch у четвер знизило рейтинг DTEK Energy B.V (холдингова компанія групи ДТЕК) з рівня "С" до рівня "RD", який позначає обмежений дефолт.

Як зазначає "Інтерфакс-Україна", зниження пов'язане з тим, що компанія пропустила терміни платежів за низкою банківських кредитів. Сума протермінування близька до межі у $50 млн, визначеної як умова крос-дефолту за єврооблігаціями, і цю межу можуть перевищити у найближчі місяці.

При цьому в ДТЕК зазначають, що переговори про реструктуризацію заборгованості перед іноземними кредиторами тривають, до них залучено компанію Rotschild. "Компанія знаходиться в постійному діалозі з власниками єврооблігацій і банками-кредиторами. "ДТЕК Енерго" веде переговори, спрямовані на збалансування фінансових можливостей компанії з обслуговування кредитів. Сподіваємося завершити переговорний процес у 2016 році", - йдеться у релізі компанії.

Труднощі з погашенням кредитів ДТЕК пояснює складною ситуацією в українській енергетиці.

При цьому компанія нагадує, що в першому півріччі 2015 року виробила обмін єврооблігацій у розмірі $200 млн на нові папери на суму $160 млн з терміном погашення у березні 2018 року.

За даними Fitch, кошти ДТЕК на початок лютого становили 937 млн грн ($37 млн), з яких 40% - в українських банках (в тому числі у пов'язаному банку ПУМБ), за суми короткострокового боргу з погашенням цього року 25 млрд грн ($997 млн).

Близько 58% боргу було номіновано в доларах, 19% - у євро і 17,6% - в рублях, тоді як частка доларового прибутку складала 6%, а більшість інших доходів була у гривні.

Нагадаємо, що ДТЕК є однією з найбільших компаній в Україні, вона об'єднує енергетичні активи Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram