ГоловнаЕкономікаБізнес

Підозрюваний у тиску на Абромавичуса чиновник повернувся в Україну

Андрій Пасішник готовий дати свідчення НАБУ

Підозрюваний у тиску на Абромавичуса чиновник повернувся в Україну
Андрей Пасишник
Фото: facebook.com/andriy.pasishnik

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник повернувся в Україну, щоб дати свідчення у Національному антикорупційному бюро.

"Уже приземлився. 13 годин летів з трьома пересадками", - сказав він Українським Новинам.

Пасішник заявив, що терміново перервав свою відпустку у зв'язку з обвинуваченнями в тому, що він нібито втік з країни перед допитом у НАБУ.

На питання, чи збирається він відвідати НАБУ, Пасішник відповів ствердно.

"Звичайно! Саме тому і прилетів", - сказав він.

Нагадаємо, 9 березня НАБУ оголосило підозру Пасішнику про тиск на міністра економіки Айвараса Абромавичуса. Підозру надіслали Пасішнику додому, оскільки топ-менеджер не з'явився на допит, призначений на 12.00 того ж дня. Пасішник заявив, що до 1 квітня перебуває на лікуванні за кордоном.

Топ-менеджера підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.344 Кримінального кодексу. Детективи НАБУ зафіксували "незаконний вплив" Пасішника на Абромавичуса в період з 25 січня по 1 лютого. Пасішника підозрюють у тому, що він всупереч волі Абромавичуса домагався свого призначення на посаду заступника міністра.

Пасішник у відповідь заявив, що з нього роблять цапа-відбувайла.

3 лютого голова МЕРТ Абромавичус подав у відставку, звинувативши одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка у спробі підім'яти під себе відомство, призначивши підконтрольного заступника міністра. Абромавичус також розповів, що Кононенко лобіював свої інтереси через нардепа Геннадія Чекіту.

Згодом Абромавичус назвав ім'я людини, яку йому "наполегливо рекомендували" на посаду заступника. Ним виявився Пасішник. При цьому прізвище людини з Адміністрації президента, яка просила внести кандидатуру Пасішника на затвердження, Абромавичус назвати відмовився.

Сам Пасішник заявив, що дійсно пропонував свою кандидатуру на посаду заступника міністра економіки, але йому відмовили. З 9 лютого Пасішник добровільно пішов у відпустку на час розслідування в НАБУ заяв Абромавичуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram