ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укртранснафтопродукт" здивувався звинуваченням з боку Сакварелідзе

Держпідприємство не виключає, що прокуратура має корисливий інтерес

"Укртранснафтопродукт" здивувався звинуваченням з боку Сакварелідзе
Фото: utg.ua

"Укртранснафтопродукт" здивували звинувачення з боку заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе про те, що держпідприємство нібито чинить незаконні дії під час реалізації "нафтопродуктів Курченка".

Наприкінці минулого тижня Сакварелідзе повідомив у своєму фейсбуці про арешт 100 млн гривень, отриманих у результаті реалізації нафтопродуктів. "У нас є вагомі підстави вважати, що ці кошти були вкрадені, їх там немає і бути не може", - зазначив прокурор.

Держпідприємство вважає такі звинувачення безпідставними.

"По-перше, невідомо, що саме мав на увазі прокурор, коли говорив про обшуки у засновників "Уктранснафтопродукту". Засновником державного підприємства є держава, і кого саме із засновників обшукує Сакварелідзе - вимагає надзусиль з боку прокурора для надання зрозумілого роз'яснення. По-друге, повідомляючи про арешт 100 млн грн, Давид Сакварелідзе зазначає, що цих коштів "немає і бути не може", таким чином зробивши жорстоку і руйнівну атаку на здоровий глузд уважних громадян: якщо грошей немає, то нічого заарештувати", - йдеться в релізі компанії, який є в розпорядженні LB.ua.

Також "Укртранснафтопродукт" зазначає, що отримало нафтопродукти на реалізацію за рішенням суду, в якому чітко передбачено, що продаж має здійснюватися без аукціонів.

Керівництво підприємства не виключає, що претензії прокуратури можуть мати корисливий характер, і тому закликає її не використовувати свої повноваження у боротьбі бізнесу і політичних інтересів.

Нагадаємо, у лютому 2014 року міліція почала розслідування за фактом наявності контрабандних нафтопродуктів на Одеському НПЗ, що належить бізнесменові і власнику групи компаній СЄПЕК Сергію Курченкові. У березні міліція заарештувала близько 60 тис. тонн палива на суму близько 70 млн доларів на Одеському НПЗ. Основний акціонер групи, за офіційною інформацією, є бізнесмен Сергій Курченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram