ГоловнаЕкономікаБізнес

У Маріупольський морпорт прийшли з обшуками

Підприємство підозрюють в роботі з фіктивними фірмами.

У Маріупольський морпорт прийшли з обшуками

У понеділок правоохоронці заблокували адмінбудівлю держпідприємства Маріупольський морський торговий порт.

Як повідомляє прес-служба порту, обшуки проводять у рамках розслідування передбачуваних порушень податкового законодавства під час закупівлі товарів у ТОВ "Промбуд", ПП "Вікторіхенд-Луганськ" і ПП "Укрпромпроект".

10 березня в порту вже проводили виїмку документів, що стосуються договірних відносин порту з цими компаніями. Через те, що кабінети бухгалтерії порту опечатані, ММТП не може проводити розрахунки з контрагентами.

Про те, що Державна фіскальна служба підозрює службових осіб ММТП у завданні держбюджету збитків на 4,7 млн грн раніше стало відомо звисновкуЖовтневого районного суду Маріуполя.

Укрінформ підозрює, що ТОВ "Промбуд", ПП "Вікторіхенд-Луганськ" і ПП "Укрпромпроект" - фіктивні підприємства, а порт не сплатив до бюджету податок на додану вартість на 4,70 млн грн.

За даними "Вісника державних закупівель", ММТП у 2014-2015 роках замовив послуг і товарів у цих фірм на загальну суму 54,32 млн грн.

Нагадаємо, що найбільшим вантажовідправником Маріупольського порту є група СКМ Ріната Ахметова. Однак вона не має ніякого відношення до тендерних закупівель порту. Ділові відносини між групою СКМ і Маріупольським портом - це співпраця вантажовідправника і вантажоперевізника.

У попередній редакції новини було некоректно вказано, що Маріупольський порт входить в сферу інтересів Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram