ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд зобов'язав Нацкомісію продовжити ліцензію "Укртелекому"

Компанія заощадить на переоформленні

Суд зобов'язав Нацкомісію продовжити ліцензію "Укртелекому"

Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив позов компанії "Укртелеком" і зобов'язав Нацкомісію регулювання сфери зв'язку та інформатизації продовжити їй ліцензію на надання послуг місцевого телефонного зв'язку.

Про це повідомила прес-служба компанії.

"Продовження ліцензії, відповідно до якої оператор вже десятиліттями надає послуги, є нормальною ринковою практикою. Ми сподіваємося на оперативне вирішення цього питання з боку НКРЗІ", - заявив директор з корпоративних комунікацій "Укртелекому" Михайло Шуранов.

Конфлікт між регулятором і "Укртелекомом" пов'язаний із тим, що вид діяльності за цією ліцензією відповідає вже не чинному закону про зв'язок. Тому позиція НКРЗІ полягає в тому, що "Укртелеком" мусить отримати нову ліцензію. Її повна вартість - 1,38 млн грн.

У компанії вважають, що ліцензія оформлялася вже за чинним законодавством. Тому наполягає на сплаті 30% її вартості. "Укртелеком" надає послуги місцевої телефонії відповідно до ліцензії від 2005 року, яка востаннє переоформлялася комісією 21 липня 2011 року.

Нагадаємо, що у 2010-2014 роках конфлікти через ліцензії у НКРЗІ виникали з усіма основними компаніями, що надають послуги зв'язку. У 2010-му НКРЗІ відмовляла у продовженні ліцензії "Укртелекому", а в 2011 році - групі Vega. В обох ситуаціях компанії подавали судові позови і з їххьою допомогою домагалися переоформлення ліцензій.

"Київстар" у 2011 році вирішив піти простішим шляхом і заплатив 19,4 млн грн за отримання двох окремих дозволів на GSM-900 та GSM-1800. "Астеліт" у 2013 році і "МТС-Україна" у 2014 році пішли в суд і довели свою правоту, переоформивши стару ліцензію за 30% від вартості отримання нової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram