ГоловнаЕкономікаБізнес

Київські паркувальники щомісяця привласнювали 1,5 млн гривень, - Кличко

Мер Києва заявив про викриття великої схеми розкрадання.

Київські паркувальники щомісяця привласнювали 1,5 млн гривень, - Кличко
Фото: terrific-jams.livejournal.com

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що чиновники і пересічні співробітники "Київтранспарксервісу" щомісяця привласнювали близько 1,5 млн гривень. Заява Кличка з цього приводу з'явилася на сайті КМДА в п'ятницю.

"Наше завдання - наведення ладу в Києві, а для цього потрібно насамперед подолати корупцію. З першого дня роботи нашої команди ми провели аудит усіх підприємств. Ми викрили мільярдні збитки на КП «Київпастранс» та інших підприємствах. Усі чиновники, залучені до цих схем, були звільнені з адміністрації. Матеріали передали в правоохоронні органи. Ми продовжуємо викривати злодіїв. Зараз наводимо лад у сфері паркування. Адже питання паркування в столиці стоїть дуже гостро. Нещодавно було викрито злочин чиновників КП "Київтранспарксервіс", які привласнювали гроші, зібрані за паркування авто. Тільки за останній місяць було вилучено 1,5 млн грн готівкою", - заявив він на брифінгу.

Діяльність "Київтранспарксервісу" за останні три роки зараз розслідує податкова поліція.

У зв'язку із цим Кличко закликав водіїв завжди вимагати квитанцію за паркування. "Якщо ви заплатили за паркування і не отримали квитанцію, ці гроші пішли паркувальнику в кишеню", - сказав він.

У рамках боротьби з корупцією в "Київтранспарксервісі" підприємство отримало нового керівника - Артема Шамрая.

При цьому Кличко також закликав Верховну Раду прийняти закон "Про паркування". "Якщо ми говоримо про децентралізацію, то Верховна Рада повинна надати право міській владі стягувати штрафи, евакуювати машини. Великі втрати в Києві й у країні через те, що закон не прийнято. Сподіваємося, найближчим часом його таки приймуть, і місцева влада зможе самостійно навести лад із паркуванням", - сказав мер Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram