ГоловнаЕкономікаБізнес

Найбільші мережі АЗС синхронно підняли ціни

Від сьогодні бензин на WOG, OKKO, SOCAR і Shell став на гривню дорожчим

Найбільші мережі АЗС синхронно підняли ціни
Фото: vladnews.ru

Найбільші мережі автозаправних станцій у понеділок, 21 березня, синхронно підняли ціни. Про це пише профільне видання OilNews з посиланням на дані оперативного моніторингу ринку, який проводить група "А-95".

Мережі WOG, OKKO, SOCAR і Shell підняли ціни на всі види пального на 1 грн/літр. Так, дизельне пальне подорожчало до 18,99 грн/л, а бензини А-95 до 21,99 грн/л. Також на 30-60 копійок ціни на пальне зросли в більшості великих мереж, таких як Amic, KLO, UPG, "Маркет", "Роснефть", "Укр-Петроль".

При цьому консолідована мережа АЗС групи "Приват" (ANP, "Авіас", "Укрнафта", Sentoza) ціни не змінила. На сьогодні розрив у вартості дизпального і бензинів між "Приватом" і найбільшими мережами становить 4 грн/л.

Видання уточнює, що зростання цін на заправках обумовлено ринковими причинами. Ціни на залізничні партії ДП від початку лютого подорожчали на 1 700 грн/т, бензину - на 1 000 грн/т. Зростання відбулося внаслідок підвищення європейських котирувань.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет проводить розслідування можливої змови операторів роздрібного ринку світлих нафтопродуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram