ГоловнаЕкономікаБізнес

МЕРТ виступає за підвищення мита на експорт брухту

Такий підхід буде менш ризикованим у корупційному сенсі слова

МЕРТ виступає за підвищення мита на експорт брухту
Фото: Макс Требухов

Ухвалення законопроекту про скасування затвердження балансів на експорт брухту з одночасним підвищенням експортного мита - реальний спосіб вирішення проблеми забезпечення держави металом.

Про це заявив заступник міністра економіки Максим Нефьодов в ефірі програми "Перша Шпальта" на Першому Національному телеканалі, передає "Телеканал 24".

"Я вважаю, що це цілком прийнятне рішення для ситуації. І я вважаю, що таким способом можна буде дійсно на період АТО, і особливого періоду, і особливих потреб у державі в обороноздатності і постачанні металу зробити ситуацію більш-менш контрольованою і прогнозованою", - розповів заступник міністра економіки.

Ініціативу депутатів (ініціатори законопроекту - 19 народних депутатів, - ред.) Нефьодов вважає найбільш здоровою, з огляду на макроекономічний підхід і зменшення корупції.

"Чисто з точки зору макроекономіки такий підхід - він більш здоровий. Оскільки він потенційно менш ризикований в корупційному сенсі слова. Тому що знімається цей бар'єр, який можна для когось підняти або не підняти. Немає мотивації йти домовлятися в кабінети або не домовлятися, або поливати один одного брудом. А, власне, все вирішує відкритий ринок", - резюмує заступник міністра.

Нагадаємо, в Україні спостерігається спад виробництва металургійної продукції в тому числі через гострий дефіцит металобрухту. При цьому обсяги експорту брухту з України у 2015 році досягли рекордного показника в 1,2 млн тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram