ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрбуд" визнав безцінним досвід роботи на ЧАЕС

Максим Микитась відзначив розвиток компанією високих технологій завдяки проекту.

"Укрбуд" визнав безцінним досвід роботи на ЧАЕС
Фото: http://budport.com.ua

Президент будівельної корпорації "Укрбуд" Максим Микитась вважає, що досвід роботи в будівництві саркофага на ЧАЕС безцінний для компанії.

Про це він сказав в інтерв'ю "Обозревателю".

"Для мене цінність цього проекту визначається перш за все тим, що він навчив мене працювати за європейськими стандартами і дозволив перебудувати принципи корпоративної культури. Ми вийшли на істинно міжнародний рівень", - розповів Микитась.

За словами девелопера, фахівці, що входять до складу "Укрбуду" компанії "Укренергомонтаж", – єдині, хто в змозі сьогодні виконати "брудну роботу" в умовах високого рівня радіації на ЧАЕС. При цьому укладений безпосередньо з Європейським Банком реконструкції та розвитку контракт не залишає місця для непрофесіоналізму або корупції.

"Переконаний, що зона відчуження буде відправною точкою в розвитку інновацій і високих технологій, - зазначив Микитась. - Там, у зоні, зовсім інше життя. Життя поза Україною, в хорошому сенсі слова. У першу чергу завдяки тому, що бал там править ЄБРР і група управління проектом під керівництвом американської сторони як основного донора чорнобильського фонду".

Голова "Укрбуду" також додав, що навіть поверхневий аналіз історичних прикладів "економічних чудес" говорить про те, що біля витоків виходу з кризи майже завжди стояв будівельний бум. Тому держчиновники повинні розуміти, що кожен новий будівельний майданчик - це ще й важіль, який формує попит на будматеріали, обладнання та техніку. А відповідно запускає процес великого споживання, від якого виграє як економіка країни загалом, так і добробут кожного українського міста зокрема.

Нагадаємо, об'єкт "Укриття №2" почали будувати на ЧАЕС у квітні 2012 року. Роботи на об'єкті здійснюються під керуванням консорціуму Novarka. З великих українських компаній над саркофагом працюють компанії "Укрбуд", "УкрНДІ Стальконструкція", "Укрстальконструкція", "Київметробуд" і "Укренергомонтаж". Адміністратором-розпорядником коштів, одержуваних від країн-донорів, виступає ЄБРР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram