ГоловнаЕкономікаБізнес

ГПУ звинуватила Курченка у розкраданні 2 млрд гривень під час операцій зі скрапленим газом

Загальні претензії держави до олігарха перевищують 7,6 млрд гривень

ГПУ звинуватила Курченка у розкраданні 2 млрд гривень під час операцій зі скрапленим газом
Фото: obozrevatel.ua

Генпрокуратура України звинуватила підприємця Сергія Курченка у розкраданні понад 2 млрд гривень під час операцій зі скрапленим газом.

Про це повідомила прес-служба ГПУ в середу.

За даними слідства, у період з 2010 року до початку 2014 року Курченко очолював злочинну організацію, яка отримувала скраплений газ "Укргазвидобування" і "Укрнафти" за заниженою ціною (встановленою як для населення), а продавала за ринковою. Загальна вартість незаконно отриманого газу становила 2,2 млрд гривень, а збиток держави - понад 2 млрд гривень.

Раніше у цій справі під суд відправили колишніх заступників голів Харківської, Київської та Черкаської обласних адміністрацій. Також у скоєнні зазначених кримінальних правопорушень за аналогічними фактами повідомлено про підозру ще 2 екс-заступників голови Донецької обладміністрації.

Колишнім чиновникам інкримінують заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК) та вчинення службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК).

Нагадаємо, що вчора Генпрокуратура України звинуватила Курченка у розкраданні 5,6 млрд гривень, які належали Національному банку, Укргазбанку, ПАТ "Аграрний фонд", вкладникам Брокбізнесбанку і Реал Банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram