ГоловнаЕкономікаБізнес

"Філіп Морріс Інтернешнл" представляє iQOS™ в Україні Пресс-релиз

Компанія запустила новий продукт - тютюнові стіки без диму і попелу

"Філіп Морріс Інтернешнл" представляє iQOS™ в Україні
Фото: getnews.jp

Компанія "Філіп Морріс Інтернешнл" оголосила про запуск революційного продукту iQOS™ в Україні. Пристрій працює на основі унікальної технології HEAT-NOT-BURN™, розробленої компанією у власному R&D центрі у Швейцарії. iQOS™ не спалює, а нагріває тютюн в межах точно контрольованого температурного режиму. Це створює досвід використання, вже знайомий і близький споживачеві тютюнової продукції за відчуттями і ритуалом, але з потенціалом зниження ризику для здоров'я (RRP – Reduced Risk Products).

Понад 10 років компанія "Філіп Морріс Інтернешнл" вкладає значні ресурси в розробку і наукові дослідження альтернатив звичайним сигаретам, щоб створити продукт з потенціалом зниженого ризику. Такі продукти з потенціалом зниження ризику компанія називає "продуктами зі зниженим ризиком".

З 2008 року компанія інвестувала понад 2 млрд доларів США у фундаментальні наукові дослідження і розробку продуктів категорії RRP. Понад 430 вчених і фахівців різних областей, від матеріалознавства та побутової електроніки до клінічної медицини і токсикології залучено  зараз до роботи над проектом.

Результатом розробок у науково-дослідному центрі "Філіп Морріc Інтернешнл" у м. Невшатель (Швейцарія) став запуск революційного продукту під брендом iQOS™ на основі інноваційної технології HEAT-NOT-BURN™. Це реальна альтернатива звичайним сигаретам для повнолітніх споживачів тютюнової продукції.

iQOS™ за принципом своєї роботи відрізняється як від звичайної, так і від електронної сигарети з рідиною, що містить нікотин. Під час куріння звичайної сигарети, температура тютюну може сягати 900 градусів за Цельсієм. Така висока температура призводить до низки хімічних реакцій, урезультаті яких виділяються тисячі хімікатів у сигаретному димі. Багато з них відомі як шкідливі або потенційно шкідливі речовини. Особливість технології HEAT-NOT-BURN™ полягає в тому, що iQOS™ не спалює тютюн, а нагріває його приблизно до 240-270 градусів за Цельсієм, в результаті чого, замість диму, виділяється аерозоль, і, таким чином, розкривається справжній смак тютюну, при цьому хімічний склад аерозолю значно відрізняється від диму звичайної сигарети.

Спеціально для використання з iQOS™ розроблено високоякісний продукт HeatSticks™ (тютюнові стіки) під брендом PARLIAMENT. Тютюнові стіки максимально близько передають відчуття, смак і ритуал, до яких звикли наші споживачі. Оскільки технологія HEAT-NOT-BURN™ виключає процес горіння, під час використання iQOS™ виділяється значно менше запаху, а попелу і диму немає взагалі.

iQOS™ - це найбільш прогресивна технологія з потенціалом зниження ризику серед продуктів "Філіп Морріс Інтернешнл". Компанія далі проводить комплексні дослідження для підтвердження потенціалу зниження ризику своїх продуктів. Незважаючи на те, що наші дослідження все ще тривають, значна їх частина завершилася з обнадійливими результатами. Наприклад, на сьогодні дослідження підтвердили:

• iQOS™ не передбачає горіння, у результаті якого виділяються шкідливі речовини, що вважаються основними причинами захворювань, спричинених курінням.

• Аерозоль iQOS™ містить на 90-95% менше шкідливих та потенційно шкідливих речовин порівняно зі зразком звичайної сигарети, яка використовується в дослідженнях.

• Аерозоль на 90-95% менш токсичний порівняно зі зразком звичайної сигарети, яка використовується в дослідженнях.

• Нещодавно проведене в Японії 3-місячне клінічне дослідження показало: серед курців, які повністю переключилися на iQOS™, спостерігалося зниження дії 15 шкідливих і потенційно шкідливих речовин за 15 біомаркерами, що можна порівняти з ефектом, що спостерігається у курців, які кинули курити на час їхньої участі у дослідженні.

• Аерозоль iQOS™ не чинить негативного впливу на якість повітря в приміщенні.

Поточні результати досліджень вселяють упевненість, що ми перебуваємо на правильному шляху і зможемо продемонструвати, що iQOS™ - це не тільки продукт зі зниженим впливом на організм, але й альтернатива зі зниженим ризиком для курців. Компанія продовжує свої дослідження, і остаточні висновки щодо параметрів зниження ризику iQOS™ буде засновано на сукупності всіх отриманих результатів і доказів.

Після запуску iQOS™ у лютому 2016 року Україна стала одним із перших ринків у світі, що презентували цей продукт повнолітнім курцям.

З огляду на економічну ситуацію в Україні і бажаючи максимально точно донести особливості та переваги iQOS™ до повнолітніх споживачів, компанія вирішила почати виведення продукту на ринок з пілотного запуску в Києві. Компанія використовує персональний підхід і працює безпосередньо з цільовою аудиторією повнолітніх курців, забезпечуючи максимально високу якість обслуговування до і після покупки.

Для цього було запущено інтернет-магазин www.iqos.com.ua з гарячою лінією сервісної підтримки (0-800-507-807), а також службою експрес-доставки та обслуговування.

Запуск iQOS™ у великих містах Японії, Швейцарії та Італії показав вражаючі результати, тому компанія сподівається, що і в Україні повнолітні курці також гідно оцінять революційний продукт iQOS™.

iQOS™ не можна вважати повністю безпечним продуктом. Найкращий спосіб виключити ризик для здоров'я, пов'язаний зі вживанням тютюнових виробів, - це повністю відмовитися від їх вживання.

Продукти зі зниженим ризиком - це термін, який компанія використовує для продуктів з потенціалом зниження індивідуального ризику для здоров'я, а також шкоди для населення в цілому, порівняно з курінням сигарет. Продукти зі зниженим ризиком компанії Філіп Морріс Інтернешнл зараз знаходяться на різних стадіях розробки і виведення на ринок. Компанія також проводить всебічні фундаментальні наукові дослідження для того, щоб визначити і мати можливість підтвердити факт зниження впливу на організм шкідливих і потенційно шкідливих речовин, що виділяються під час вживання iQOS™, і, в остаточному підсумку, зниження ризику захворювань, що викликаються курінням, порівняно зі звичайними сигаретами. Перш ніж робити будь-які твердження такого типу, ми проведемо ретельну оцінку даних, отриманих у результаті наукових досліджень, щоб визначити, чи дійсно вони підтверджують зниження впливу шкідливих речовин, одержуваних організмом, і ризику для здоров'я. Будь-які схожі твердження також можуть бути предметом перевірки і підтвердження державними органами, як, наприклад, зараз відбувається в США.Зразок звичайної сигарети, яка використовується в дослідженнях, - це стандартна (еталонна) сигарета, яку використовують у тютюновій індустрії та наукових лабораторіях як затверджений і універсальний тестовий зразок для інгаляторних токсикологічних досліджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram