ГоловнаЕкономікаБізнес

"Метінвест" уклав угоду з Фондом розвитку Маріуполя

Компанія Ріната Ахметова за п'ять років інвестувала в місто 245 млн гривень.

"Метінвест" уклав угоду з Фондом розвитку Маріуполя
Фото: dnrespublika.info

Група "Метінвест" уклала угоду про соціальне партнерство з громадською організацією "Фонд розвитку Маріуполя" (ФРМ). Про це пише видання "Мінпром" з посиланням на прес-службу "Метінвесту".

Документ підписали генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков і генеральний директор ФРМ Геннадій Семеніхін. На церемонії були мер Маріуполя Вадим Бойченко і генеральні директори маріупольських комбінатів імені Ілліча та "Азовсталь" Юрій Зінченко і Енвер Цкітішвілі.

"Сьогодні ми переходимо на більш сучасні стандарти співпраці з місцевими громадами. Фонд розвитку Маріуполя покликаний стати своєрідним «think tank», а саме центром розробки стратегічних програм, які значно поліпшать життя маріупольців і зроблять місто більш комфортним. Цей проект - пілотний, він дозволить нам оцінити новий підхід, щоб застосувати цей досвід в інших містах. Ми впевнені, що саме співпраця групи "Метінвест" з Фондом розвитку Маріуполя стане проривом у вирішенні головних міських проблем", - зазначив гендиректор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

За останні п'ять років інвестиції "Метінвесту" в соціальний розвиток Маріуполя склали 245 млн грн. Ці кошти були спрямовані на реконструкцію міських лікарень №1 і №4, парку Лепорського, придбання нових трамваїв і автобусів, відновлення залізничного моста через Кальчик, мікрорайону Східний і селища Сартана, ремонт доріг, шкіл, дитячих садків.

З 2016 року група вирішила застосувати новий підхід до співпраці з громадою: Фонд розвитку Маріуполя буде виступати як агентство муніципального розвитку.

Проекти Фонду матимуть стратегічний характер і більш тривалі терміни реалізації. Це пов'язано з тим, що складні проблеми Маріуполя - комунальна сфера, дороги чи транспортне забезпечення городян - неможливо вирішити за один рік. Серед програм Фонду - "Реформа комунального сектору", "Стратегія розвитку Маріуполя до 2021 року", "Програма структурних перетворень системи управління "Новий Муніципалітет".

Фонд розвитку Маріуполя зможе більш ефективно контролювати реалізацію проектів, оскільки він рівною мірою далекий від влади і від бізнесу. Нова недержавна організація планує широко залучати до своєї роботи різні зацікавлені сторони: малий і середній бізнес, національні та міжнародні неурядові організації, засоби масової інформації і простих городян - активістів, які зарекомендували себе активною громадянською позицією.

Особливу надію засновники Фонду, створеного з ініціативи "Метінвесту", покладають на співпрацю з міжнародними та іноземними донорськими організаціями - Агентством міжнародного розвитку США (USAID), Агентством міжнародного розвитку Швеції (SIDA), інститутами системи ООН (UNDP, UNHCR, UNICEF), які допомагають Україні впроваджувати проекти регіонального розвитку.

"Метінвест" стає ключовим партнером Фонду в реалізації проектів, які будуть визначені в рамках стратегії розвитку Маріуполя "2021".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram