ГоловнаЕкономікаБізнес

Burisma була партнером форуму в Капітолії, на якому виступив Порошенко

Захід назвали важливим для залучення американських інвестицій

Burisma була партнером форуму в Капітолії, на якому виступив Порошенко
Фото: burisma.com

Група компаній Burisma, що належить колишньому міністру екології та природних ресурсів Миколі Злочевському, була партнером форуму "Боротьба України за свободу" в Капітолії (Вашингтон), на якому виступив президент Петро Порошенко.

Як повідомила прес-служба компанії, промова Порошенка стала його першим великим виступом перед американськими громадськими діячами та представниками найбільших американських компаній. Форум, організований World Affairs Councils оf America і Україно-американською діловою радою за партнерства Burisma, дозволив Порошенкові безпосередньо звернутися до представників американських компаній, щоб вони підтримали реформи в країні та інвестували в українську економіку.

У своїй промові Порошенко підкреслив, що для успіху української держави критичною є підтримка міжнародних партнерів в досягненні миру, і Захід не може здатися в питанні України. "Дуже важливо, що наші партнери допомагають нам стати сильними в усіх розуміннях - політичному, економічному та військовому", - сказав президент України. Також він висловив упевненість, що програма нового уряду буде базуватися на зобов'язаннях перед МВФ, в рамках Угоди про асоціацію Україна-Європейський Союз, а також включати боротьбу з корупцією і реалізацію Мінських угод. За його словами, урядова криза в Україні є ще одним викликом, який стоїть перед країною, разом з тим і є шансом для країни. "Хтось може вважати політичну кризу в Україні викликом. Я вважаю, що це шанс. Ми маємо вийти з неї ще сильнішими", - заявив президент на форумі.

За словами радника ради директорів Burisma Вадима Пожарського, захід у Капітолії за участю першої особи держави став важливою ланкою у налагодженні діалогу не тільки в політичній площині, а й між діловими колами двох країн, сприяючи розвитку двосторонньої торгівлі та приходу американських інвестицій в Україну. "Ми мусимо доносити світовій спільноті, що Україна готова до глибоких реформ в економіці, і цей процес вже незворотній. Відкривши ринок і знизивши адміністративні бар'єри, ми зможемо привернути увагу до України американських компаній. Перш за все, для реалізації Стратегії енергонезалежності країни, заявленої урядом і Верховною Радою в якості пріоритетного завдання", - заявив Пожарський.

Нагадаємо, що власником Burisma є колишній міністр екології та природних ресурсів Миколи Злочевський. Півтора року тому це офіційно підтвердив директор з українських операцій Burisma Holdings Тарас Бурдейний в інтерв'ю "Делу". "Микола Злочевський є засновником і кінцевим бенефіціаром Burisma Holdings. Ми ніколи не приховували структуру власності компанії, і її можна легко перевірити в офіційних реєстрах", - казав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram