ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" заявила, що не закуповує російські підшипники

УЗ запросила громадськість взяти участь у тендері

"Укрзалізниця" заявила, що не закуповує російські підшипники
Фото: rbc.ua

"Укрзалізниця" не закуповує підшипники російського виробництва і вважає безпідставними звинувачення у дискримінації вітчизняного виробника на користь РФ.

Про це повідомили в прес-службі "Центру забезпечення виробництва" УЗ, інформує "Інтерфакс-Україна".

За його даними, в період з 2015-го по 2016 рік (в тому числі у 2016 році за пролонгованими договорами 2015 року) для потреб "Укрзалізниці" поставлялася виключно продукція харківського заводу ПАТ "ХАРП".

"У лютому 2016 року, згідно з чинним законодавством, філія "ЦОП" провела тендер на закупівлю сепараторів до підшипників. Найнижчу ціну запропонувало ТОВ "Дефенд Компані", тоді як ТОВ "УПЕК Трейдинг" (виробник "ХАРП") вийшло на тендер з сумою перевищення на 561 тис. грн. Відповідно до закону про держзакупівлі, переможцем стала компанія, яка зробила найбільш вигідну цінову пропозицію, тобто "Дефенд Компані". Таким чином, акцептувавши переможця, ЦОП заощадив для "Укрзалізниці" 0,5 млн гривень і не допустив до завдання збитків державі на цю суму", - наголошується в повідомленні.

ЦОП також зазначає, що сепаратори до роликових підшипників, які планується постачати у 2016 році, виробляються на Степногірському підшипниковому заводі (Казахстан).

"Продукція Степногірського підшипникового заводу має всі необхідні документи, що підтверджують якість продукції і позитивні висновки відповідних профільних головкомів "Укрзалізниці" щодо якості та безпеки руху", - констатує ЦОП.

Крім того, в повідомленні наголошується, що у квітні відбудеться тендер на закупівлю підшипників, і для забезпечення максимальної відкритості, дотримання законності, а також попереджання безпідставних спекуляцій філія "ЦОП" запрошує представників Мінінфраструктури, комітету Верховної Ради з питань транспорту, а також ЗМІ взяти участь у розкритті конкурсних пропозицій.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко називав торгівлю з Росією безсовісною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram