ГоловнаЕкономікаБізнес

Вантажні залізничні перевезення подорожчають з травня на 15%

Від підвищення тарифів на 30% вирішили відмовитися.

Вантажні залізничні перевезення подорожчають з травня на 15%
Фото: container.ru

Тарифи на перевезення вантажів залізничним транспортом усередині України з 1 травня підвищать на 15%. Більше цього року тарифи піднімати не будуть.

"Нам довелося провести зміни у фінансовому плані в рівні підвищення тарифів. Минулого року ми починали з підвищення 15% плюс 15%, цього року ми виходили з одноразовим підвищенням 15%, у результаті дійшли до середньорічного підвищення на 10%, це означає 15%-ве підвищення з 1 травня 2016 року", - сказав в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов журналістам у Києві у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З урахуванням затверджених Кабінетом Міністрів макропоказників і 10% середньорічного підвищення тарифів ми передбачаємо на 2016 рік доходи в розмірі 78,4 млрд грн, в тому числі 4,139 млрд грн - від підвищення тарифів. При цьому витрати заплановано в розмірі 78,326 млрд грн", - сказав фінансовий директор УЗ Олександр Бужор. Менше від запланованого раніше підвищення тарифів, за його словами, скоротить обсяг капітальних інвестицій і витрати на ремонти.

Капітальні інвестиції, за словами Бужора, складуть 11,2 млрд грн, у тому числі за рахунок власних коштів - 9,4 млрд грн, за рахунок залучених - близько 1,7 млрд грн.

Нагадаємо, раніше Мінінфраструктури мало намір підвищити тарифи на залізничні вантажоперевезення з 1 січня і з 1 липня на 15% у кожному випадку. Однак від такого кроку відмовилися через невдоволення галузевих асоціацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram