ГоловнаЕкономікаБізнес

Завод Порошенка почав будівництво чотирьох катерів для флоту

Контракт на виготовлення катерів "Гюрза-М" підписали в березні.

Завод Порошенка почав будівництво чотирьох катерів для флоту
Фото: mil.gov.ua

Київський завод "Ленінська кузня", який належить президенту Петрові Порошенку, в четвер, 7 березня, почав будівництво чотирьох катерів проекту 58155 для Військово-Морських сил України.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, будівництво здійснюється на замовлення Міноборони згідно з контрактом, підписаним у березні 2016 року.

Малі броньовані артилерійські катери, які будує "Ленінська кузня", призначені для охорони й оборони портів і морських (річкових) комунікацій у межах територіального моря, ізоляції ділянок узбережжя, захисту судноплавства на прикордонних річках, охорони державного кордону, участі в рятувальних операціях і операціях боротьби з піратами, незаконною міграцією і контрабандою в акваторії чорноморсько-азовського басейну і на річці Дунай.

Бронекатер проекту 58155 ("Гюрза-М") розроблений миколаївським підприємством "Казенний дослідницько-проектний центр кораблебудування". Він розвиває катери проекту 58150 ("Гюрза"), дві одиниці яких "Ленінська кузня" побудувала 2004 року для прикордонної служби Узбекистану.

Перші дві "Гюрзи-М" спустили на воду 11 листопада 2015 року.

Озброєння катера - це два дистанційно керовані морські бойові модулі БМ-5М.01 "Катран-М". Кожен модуль "Катран-М" включає 30-мм автоматичну гармату ЗТМ1, 30-мм автоматичний гранатомет і 7,62-мм кулемет КТ, а також дві ПТУР "Бар'єр" з лазерною системою наведення. Катер оснащений оптико-електронною системою управління вогнем і має також комплект переносного ЗРК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram