ГоловнаЕкономікаБізнес

Дефіцит металобрухту вже призводить до нових скорочень на підприємствах, - Філатов

Мер Дніпропетровська закликав обмежити вивезення з України брухту чорних металів

Дефіцит металобрухту вже призводить до нових скорочень на підприємствах, - Філатов
Фото: polittech.org

Міський голова Дніпропетровська Борис Філатов звернувся з листом до Верховної Ради і спікера парламенту Андрія Парубія із закликом обмежити вивезення з України брухту чорних металів.

Про це повідомляє depo.ua.

За його словами, дефіцит цієї сировини загрожує зупинкою металургійних комбінатів, які є бюджетоутворювальними для міста.

"Від початку військових дій Дніпропетровськ є центром, який стоїть на захисті безпеки країни. На тлі кризи в металургійній галузі та стагнації економіки в місті зростає соціальна напруженість, - йдеться в листі. - Дніпропетровські промисловці, втративши російський ринок, почали нарощувати експорт у далеке зарубіжжя, і знову отримали удар, але тепер в спину. Дефіцит стратегічної сировини вже призводить до нових скорочень на підприємствах".

Філатов закликає Раду ухвалити законопроекти №3868 і №3873, які обмежують експорт брухту чорних металів.

"Як голова мільйонного міста я не маю аргументів на захист експортерів металобрухту, які переважно працюють в тіні. Але я маю аргументи на захист повністю легального бізнесу, від якого залежить життя міста, за який я несу відповідальність. Тому прошу вас підтримати законопроекти №3868 і №3873. Їхнє ухвалення сприятиме скороченню експорту брухту та його збереженню для внутрішнього виробника", - підкреслив Філатов.

У листі також вказується, що на металургійних підприємствах зайнято понад 90 тис. жителів Дніпропетровська.

Нагадаємо, мито на вивезення металобрухту з України можуть підвищити до 30 євро за тонну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram