ГоловнаЕкономікаБізнес

Лондонський суд заморозив активи Коломойського і Боголюбова за позовом "Татнефти"

"Татнефть" вимагає від українських бізнесменів $334 млн збитку і відсотки

Лондонський суд заморозив активи Коломойського і Боголюбова за позовом "Татнефти"
Фото: tatneft.ru

Лондонський суд заморозив активи чотирьох українських бізнесменів на $380 млн за позовом російської нафтової компанії "Татнефть".

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Згідно з рішенням суду, буде заморожено активи бізнесмена Ігоря Коломойського у Великобританії і Франції. Влада заморозить, зокрема, його віллу у Франції на ділянці 1 га і ще 50 га у східному французькому регіоні Верхня Савойя.

Серед активів, які потраплять під обмеження, також кілька об'єктів нерухомості Геннадія Боголюбова, в тому числі будинок на Белгрейв-Сквер у Лондоні вартістю понад £4 млн ($5,7 млн).

Крім претензій до Коломойського і Боголюбова, "Татнефть" повідомила про подачу позову проти ще двох українських бізнесменів - Олександра Ярославського і Павла Овчаренка. На думку російської нафтової компанії, підприємці у 2009 році викрали у неї кошти, які їй мали виплатити за нафту, поставлену на Кременчуцький НПЗ.

Загалом "Татнефть" вимагає від бізнесменів відшкодувати $334 млн збитку і відсотки.

Нагадаємо, ЗАТ "Укртатнафта" створене відповідно до указів президентів України і Татарстану у 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ. У 2007 році частка "Татнафти" і афільованих з нею компаній у результаті судових розглядів перейшла компаніям, пов'язаним із групою "Приват".

У 2014 році Міжнародний комерційний арбітраж наказав Україні виплатити "Татнефти" $112 млн за порушення прав акціонерів. Україна подала апеляційну скаргу на це рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram