ГоловнаЕкономікаБізнес

Китайська CNBM готова інвестувати в Україну за сприятливих бізнес-умов

Корпорація завершує оформлення документів на СЕС в Одеській області

Китайська CNBM готова інвестувати в Україну за сприятливих бізнес-умов
Джейсон Джанг
Фото: cis-solar.com

Китайська державна корпорація CNBM International, один із найбільших гравців у сфері відновлюваної енергетики світу і України, готова продовжувати інвестиції в Україну за сприятливих бізнес-умов.

Про це пише "Цензор" зі слів Джейсона Джанга, голови правління корпорації, який відвідав Одеську область, де розташовані генерувальні об'єкти корпорації.

"Ми давно почали працювати в Україні, і ми віримо в вашу країну і її успішний економічний розвиток. Але часто декларації української влади залишаються тільки словами. Для поліпшення інвестиційного клімату необхідні реальні дії. Головні принципи: єдині правила гри для всіх, стабільність законодавства, захист вкладених в економіку коштів", - зазначив Джанг.

СNBM International вклала в Україну близько мільярда доларів і є економічним власником великих сонячних електростанцій в Одеській області з 2014 року, додав топ-менеджер. У листопаді минулого року перехід прав власності схвалив Антимонопольний комітет, зараз завершується оформлення документів.

За даними ЗМІ, в Одеській області CNBM International володіє СЕС у Білгород-Дністровському районі, а також об'єктами в Арцизькому районі ("Дунайська СЕС-1" і "Дунайська СЕС-2"), під Килією ("Приозерне-1" і "Приозерне- 2") і Рені ("Лиманська енерджі 1" і "Лиманська енерджі 2").

CNBM є одним із найбільших інвесторів на ринку сонячної енергетики в Україні. "Ми працюємо по всьому світу і підтримуємо інновації у всіх галузях. Наша компанія на практиці, через власні проекти в Україні, показує відданість світовим цінностям у розвитку "зелених" технологій. Це дозволить збільшити частку відновлюваної енергетики в енергобалансі країн, а також створить ефективні інструменти в боротьбі з глобальними кліматичними змінами", - зазначив Джейсон Джанг.

За словами голови правління CNBM International, корпорація зацікавлена у подальших інвестиціях в енергетику і в інші високотехнологічні галузі України, однак для цього необхідно створити умови для повернення і прибутковості вже вкладених коштів.

CNBM International входить у структуру Китайської національної групи корпорацій, які займаються будівельними матеріалами (CNBM), однієї з найбільших у Китаї. Група входить до списку топ-500 компаній Fortune. CNBM International активно розвивається у сфері відновлюваної енергетики, посідає перше місце в Азії, і третє - у світі з виробництва вітряних лопатей, виробляє полі- і монокристалічні кремнієві, а також тонкоплівкові сонячні батареї загальною потужністю понад 1000 МВт на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram